Suomen naiset 11. Hochfilzenin viestikilpailussa

    admin   MC tiedotteet  

Tänään kilpailtiin Itävallan Hochfilzenissä kauden ensimmäinen maailmancupin viestikilpailu. Miesten ja naisten viestin ykköseksi kiiti Venäjän joukkue. Naisten viestissä nähtiin suomalaisittain tähän astisen kauden myönteisimmät suoritukset.    

Miesten viestissä kakkossijan otti Itävalta ja kolmossijan Ukraina. Suomen miehet jäivät kauas kärjestä. Joukkue Jarkko Kauppinen, Timo Antila, Marko Mänttäri ja Mika Kaljunen sijoittuivat lopputuloksissa sijalle 19. lähes kahdeksan ja puoli minuuttia päivän voittajajoukkue Venäjästä. Suomen joukkue kiersi sakkokierroksen kaksi kertaa ja käytti yhteensä 15 varapatruunaa.

 

Naisten viestissä nähtiin suomalaisittain tähän astisen kauden myönteisimmät suoritukset. Avausosuudella Kaisa Mäkäräisen hiihto sujui mukavasti ja kun Mäkäräinen selvisi ampumapaikoilta kahden varapatruunan avulla, vaihtoi Suomi toiselle osuudelle Mari Laukkasen kilpailun viidentenä 46 sekuntia kilpailun ohjakset ottaneesta Venäjän joukkueesta.

 

Laukkasen hiihto sujui kohtuullisesti, mutta makuupaikan kaksi varapatruunaa ja pystypaikan yksi sakkokierros tiputtivat Suomen kahden osuuden jälkeen yhdeksänneksi, hieman vajaat kaksi ja puoli minuuttia Venäjästä.

 

Kolmannella osuudella Venäjä jatkoi menojaan. Suomen Teija Kuntola selvitti ensimmäisen ammunnan makuulta puhtaasti ilman varapatruunoita. Pystypaikan jälkeen Kuntola joutui kiertämään yhden sakkokierroksen. Kuntolan päästäessä ankkuri Susanna Porelan liikenteeseen oli Suomi kymmenentenä 5.18 kärjen jäljessä.

 

Ankkuriosuudella Porela selvisi ilman sakkokierroksia makuupaikan kahden ja pystypaikan yhden varapatruunan avulla. Maaliin Suomi saapui yhdentenätoista noin seitsemän ja puoli minuuttia voittaja Venäjän jäljessä. Naisten 4 x 6 kilometrin viestikilpailun toiseksi sijoittui Norja ja kolmanneksi Ranska.

 

Tulokset Hochfilzen MC2

 

Miesten 4 x 7,5 km viesti

 

  1. Venäjä (1+9)
  2. Itävalta (2+9) +1.48
  3. Ukraina (3+12) +2.38

*

*

19. Suomi (2+15) + 8.25

Jarkko Kauppinen, Timo Antila, Marko Mänttäri, Mika Kaljunen

 

Naisten 4 x 6 km viesti

 

  1. Venäjä (0+6)
  2. Norja (1+8) +1.54
  3. Ranska (0+9) +1.56

*

*

11. Suomi (2+13) +7.35

Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Teija Kuntola, Susanna Porela

 

Maailmancup jatkuu samassa paikassa Itävallan Hochfilzenissä ensi torstaina miesten ja naisten

normaalimatkan kilpailuilla.

  

Kaikki tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com