Mäkäräinen kahdeksas maailmancupissa

    admin   MC tiedotteet  

Kaisa Mäkäräinen palasi takaisin normaalitasolleen Itävallan Hochfilzenissä käydyssä maailmancupin normaalimatkan kilpailussa. Puurunen palasi maailmancupeihin ja taisteli 20. joukkoon sijoittumisesta viimeiseen ammuntaan saakka…Ville Simola depytoi hyvin uransa ensimmäisessä maailmancupissa.

Tänään kilpailtiin Itävallan Hochfilzenissä ampumahiihdon maailmancupin kolmannen kilpailuviikon ensimmäinen kilpailu. Miehillä vuorossa oli 20 kilometrin normaalimatkan kilpailu ja naisilla 15 kilometrin kilpailu. Naisten kilpailussa Kaisa Mäkäräinen pääsi kangerrelleen alkukauden jälkeen takaisin normaalitasolleen sijoittuen kahdeksanneksi.

 

Paluun kansainvälisille areenoille tehnyt Paavo Puurunen kisasi tiukasti pääsystä kahdenkymmenen parhaan joukkoon, mutta viimeisen pystypaikan kaksi ohilaukasta tiputtivat kuhmolaisen rajavartijan sijalle 46.

 

Päivä oli venäläisten. Naisten kilpailussa voittajaksi hiihti ja ampui Albina Akhatova puhtaalla ammunnalla ja kymmenen joukossa oli neljä venäläistä. Kilpailun kakkoseksi sijoittui tällä kaudella nousujohteisesti edennyt Romanian Eva Tofalvi. Romanialaiselle päivän tulos oli paras sijoitus maailmancupissa. Kilpailun kolmas oli venäläinen Svetlana Sleptsova.

 

Miesten 20 kilometrin kisassa venäläiset veivät kaksoisvoiton. Päivän voittaja oli Maxim Tchoudov ja kakkonen Ivan Tcherezov. Kolmanneksi sijoittui ruotsalainen Björn Ferry.

 

Kaisa Mäkäräinen ampui kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti ja kisasi vahvasti jopa kolmen parhaan joukkoon sijoittumisesta. Viimeisellä paikalla kuitenkin kaksi laukausta livahti ohi ja kaksi sakkominuuttia tiputtivat Mäkäräisen kilpailun kahdeksanneksi.

–         Olen tyytyväinen kolmeen ekaan ammuntaan. En vaan vielä ollut valmis ampumaan koko kisaa puhtaasti, totesi helpottunut Mäkäräinen.

–         Itsestäni tuntuu, että hiihto ei ollut vielä mikään tykkihiihto. Uskon että parempaankin on mahdollista, kilpailuunsa kuitenkin tyytyväinen Mäkäräinen sanoi.

 

Ampumavalmentaja Asko Nuutinen näki päivän suomalaissuorituksissa positiivisia merkkejä.

–         Syvällä joukkueena on kynnetty ja tänään suunta näyttää jo paremmalta, totesi Nuutinen.

–         Erityismaininnan haluaisin antaa Marko Mänttärille ja Ville Simolalle. Mänttäri veti ensimmäiseltä paikalta kolme ohi. Mies kuitenkin kokosi itsensä ja kolme seuraavaa paikkaa menikin puhtaasti. Vielä viime kaudella nuorten sarjoissa kilpaillut Ville Simola kilpaili ensimmäistä kertaa maailmancupissa. Vain kaksi sakkoa normaalikilpailusta on kelpo suoritus. Villen kintereissä painoi vielä viime viikonlopun kaksi kovaa kisaa IBU-cupissa, arvioi ampumavalmentaja Nuutinen.

–         Teija Kuntolalla olisi tänään ollut hyvät saumat ottaa uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Kaksi ensimmäistä ammuntaa menivät vain yhdellä sakolla. Viimeisessä ammunnassa Teijan aseen takatähtäin oli niin täynnä lunta, että ammunnan johtajan täytyi tulla avaamaan puikolla tähtäin. Siinä odottelussa paikat jo tärräsivät siihen malliin, että kolme hutia ei ole ihme, kertasi Asko Nuutinen päivän tapahtumia.

 

Päävalmentaja Jonne Kähkönen näki päivän tulosten olevan oikean suuntaisia.

– Ville Simola lunasti paikkansa joukkueessa hyvin. Paven (Puurunen) kohdalla tilanne on varmaan vielä se, että tauko kilpailuista näkyy otteissa. Yksi sakko pois niin mies olisi ollut pisteillä. Olen vakuuttunut, että Paven tekemisen tasolla paljon parempaa on kauden edetessä luvassa, arvioi päävalmentaja Kähkönen kilpailupäivää kovassa lumisateessa käydyn naisten kilpailun jälkeen.

  

Tulokset

 

Itävalta Hochfilzen MC 3

 

Miehet 20 km

 

1. Maxim Tchoudov             VEN              (1)                 56:00.3

2. Ivan Tcherezov                VEN              (2)                 +47.6

3. Björn Ferry                      RUOTSI        (1)                 +48.5

*

*

46. Paavo Puurunen                                   (3)                 +4:31.4

66. Marko Mänttäri                                   (3)                 +5:36.0

76. Ville Simola                                         (2)                 +6:29.5

79. Timo Antila                                          (5)                 +6:37.3

 

Naiset 15 km

 

1. Albina Akhatova              VEN              (0)                 50:03.0

2. Eva Tofalvi                    ROM             (0)                 +17.5

3. Svetlana Sleptsova           VEN              (2)                 +49.9

*

*

8. Kaisa Mäkäräinen                                  (2)                 +2:32.2

73. Teija Kuntola                                       (5)                 +8:35.9

92. Susanna Porela                                    (4)                 +11:08.6

94. Mari Laukkanen                                  (9)                 +11:52.3

 

Kaikki tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com

 

Kilpailut jatkuvat lauantaina pikamatkoilla