Mäkäräisen kova meno maailmancupissa jatkuu

    admin   MC tiedotteet  

Kaisa Mäkäräinen sijoittui tänään Ruhpoldingissa käydyssä maailmancupin pikakilpailussa kuudenneksi.

Kilpailun voittaja oli saksalainen Magdalena Neuner, joka nousi tällä kaudella ensimmäisen kerran maailmancupissa korkeimmalle korokkeelle. Kilpailun kakkoseksi sijoittui monikymmentuhantisen saksalaisyleisön riemuksi Kati Wilhelm, häviten Neunerille vain kaksi sekunnin kymmenystä. Neuner ampui yhden sakon pystypaikalta ja Wilhelm selviytyi kisastaan sakoitta. Kilpailun kolmas oli Valko-Venäjän Darya Domracheva. 

Kaisa Mäkäräinen oli päivän kilpailuunsa tyytyväinen.

–         Tottakai sen makuun yhden ohilaukauksen jälkeen hetkisen harmitti, mutta kyllä olen kovasti tyytyväinen päivän kilpailuun, totesi Mäkäräinen kilpailun jälkeen YLE Urheilun Pertti Tapolan haastattelussa. 

Joulukuussa hieman kangerrellen matkaan lähtenyt kausi ei ollut Mäkäräiselle mitenkään yllätys.

–         Tähän kauteen on valmistauduttu Korean MM-kilpailujen ehdoilla ja on hienoa, että meno alkaa nyt MM-kilpailujen lähestyessä parantumaan, arvioi Kaisa Mäkäräinen kunnon kehitystään.

–         Sunnuntain takaa-ajokilpailuun on hyvät asemat lähteä ja sitä kilpailua täytyy tehdä ampumapaikka kerrallaan, suunnitteli Mäkäräinen sunnuntaina käytävää takaa-ajokilpailua johon hän lähtee tämän päivän sijoituksen mukaisesti kuudennelta sijalta 37 sekuntia Magdalena Neunerin jälkeen. 

Muut tänään kilpailleet suomalaiset olivat Teija Kuntola ja Anita Hakala. Teija Kuntola kärsi vatsataudista viime keskiviikkona käydyn viestikilpailun jälkeen, mutta kuntoutui kuitenkin tänään lähtöviivalle. Kuntolalla oli matkalla hieman hankaluuksia sauvan katkettua ensimmäisellä hiihtolenkillä. Kuntola selviytyi makuupaikalta sakoitta, mutta pystypaikalta Kuntola joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta. Kuntolan loppusijoitus oli 69. Anita Hakala ampui makuupaikalta yhden laukauksen ohi ja pystypaikalta Hakala kiersi kaksi kierrosta. Tulokset 16.1.2009 Ruhpolding MC 5 Naiset 7,5 km pikakilpailu 

1. Magdalena Neuner, GER               (1) 23:26.6

2. Kati Wilhelm, GER              (0) 23:26.8

3. Darya Domracheva, BLR                 (0) 23:40.6

4. Chunli Wang, CHI                              (0) 23:54.9

5. Svetlana Sleptsova, RUS                (1) 23:58.8

6. Kaisa Mäkäräinen                              (1) 24:04.1

*

*

69. Teija Kuntola                                    (2) 26:31.4

75. Anita Hakala                         (3) 26:49.8 

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com Lisätiedot: Päävalmentaja Jonne Kähkönen 046 878 2201 Maailmancup jatkuu huomenna miesten pikakilpailulla. Suomen joukkueessa ovat mukana: Paavo Puurunen, Timo Antila, Marko Mänttäri, Jouni Kinnunen