Björndalen voitoon Ruhpoldingin pikamatkalla, Puurunen 46.

    admin   MC tiedotteet  

Viisinkertainen Olympiavoittaja Björndalen oli tänään ylivoimainen maailmancupin pikamatkalla. Suomalaisista kaksi miestä mukaan huomiseen takaa-ajoon.

Viisinkertainen Olympiavoittaja Ole Einar Björndalen palasi tänään käydyssä pikakilpailussa voittojen tielle. Ampumahiihdon maailmancupin alkupuolella hieman ailahtevasti kilpaillut Björndalen oli tänään nolla-ammunnalla ja kovalla hiihtovauhdilla muille voittamaton. Kilpailun kakkoseksi sijoittui tänään hieman yllättäen itävaltalainen Dominik Landertinger, jääden norjalaisvoittajasta yli puoli minuuttia. Päivän kolmoseksi ylsi norjalainen Emil Hegle Svendsen, täydentäen näin norjalaisten hienoa päivää.

 

Suomalaismiesten paras oli tänään vuoden 2003 maailmanmestari Paavo Puurunen. Puurunen ampui ensimmäisen makuun sakoitta. Pystypaikalla Puurunen toimi nopeasti, mutta yksi laukaus lähetti miehen sakkokierrokselle. Lopputuloksissa Puurunen löytyy sijalta 46. ja on näin mukana huomisessa takaa-ajokilpailussa.

–         Sanoisin, että hiihto ei tuntunut miltään. Oli tämä nyt minun parasta tällä kaudella, mutta näyttävät ne muutkin parantavan kauden edetessä, analysoi Puurunen kisaansa.

–         Kyllä syytä vauhdin parantumiseen kuitenkin on, koska ei täällä huvikseen olla jatkoi Puurunen.

–         Suksia on vain testattava enemmän ja ampumapenkan ajasta on saatava sekunteja pois. Kaikki ylimääräinen aika mitä penkalla menee on turhaa, ruoski Puurunen itseään loppuverryttelyyn lähtiessään.

 

Timo Antila ampui makuun puhtaasti. Pystypaikalta kaksi viimeistä laukausta livahti ohi ja Antila löytyi päivän kilpailun tuloslistalta sijalta 57. Sijoitus kuudenkymmenen (60.) joukossa antaa Antilalle oikeuden astella huomisen takaa-ajokilpailun starttiviivalle.

–         Kyllä tämä hieman parempaan suuntaan on. Suksella pystyy jo hieman puristamaan paremmin, arvioi Antila hiihtoaan kilpailun jälkeen.

–         Pystyn kaksi viimeistä ohilaukasta harmittaa totta kai. Jotenkin keskittyminen pääsi herpaantumaan.

–         Takaa-ajossa ollaan kuitenkin mukana tällä kaudella ensimmäistä kertaa, joten jotain pientä myönteistä on tapahtunut, kertasi Timo Antila kilpailuaan.

–         Kovaa täällä mennään. Ne sijat joilla pitäisi olla aivan perussuorituksella vaativat nyt jo hyvää onnistumista, arvioi Antila suomalaisampumahiihtäjien menoa maailmancupissa

 

Marko Mänttäri ampui ensimmäiseltä paikalta yhden ohilaukauksen. Pystypaikan Mänttäri selvitti sakoitta, mutta hiihtovauhti ei riittänyt nostamaan miestä huomiseen takaa-ajokilpailuun. Mänttärin sijoitus lopputuloksissa on 78. yli kolme minuuttia päivän voittaja Bjöndalenin jäljessä.

 Jouni Kinnusen ensimmäinen ammunta makuulta toi yhden sakkokierroksen. Pystypaikalta Kinnunen ampui niin ikään yhden ohi. Hieman yli neljä minuuttia kärjestä tiputtivat Kinnusen sijalle 94.   

Tulokset

 

Ampumahiihdon MC 5, Ruhpolding Saksa, 17.1.2009

 

Miehet 10 km

 

1. Ole Einar Björndalen, NOR                   0+0                23:25,8

2. Dominik Landertinger, AUT                   0+0                +33,4

3. Emil Hegle Svendsen, NOR                   0+1                +35,3

4. Christian De Lorenzi, ITA                      0+0                +56,0

5. Carl Johan Bergman, SWE                    0+1                +57,2

6. Janez Maric, SLO                                  1+0                +57,3

*

*

46. Paavo Puurunen                                   0+1                +2:04,9

57. Timo Antila                                          0+2                +2:32,4

78. Marko Mänttäri                                   1+0                +3:07,6

94. Jouni Kinnunen                                    1+1                +4:08.2

 

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com

  

Huomenna kilpaillaan naisten ja miesten takaa-ajokilpailut. Suomalaista mukana naisten kilpailussa on Kaisa Mäkäräinen, joka lähtee takaa-ajoon kuudennelta sijalta 37 sekuntia eilisen pikakilpailun voittajan Magdalena Neunerin jälkeen. Maailmancupin kokonaistuloksissa Kaisa Mäkäräinen on ennen sunnuntain kilpailua 22. sijalla. Naisten maailmancupia johtaa tällä hetkellä venäläinen Svetlana Sleptsova.

 

Miesten takaa-ajokilpailuun pääsevät suomalaista huomenna mukaan Puurunen ja Antila.