Magdalena Neuner takaa-ajokilpailun voittoon, Mäkäräinen 16.

    admin   MC tiedotteet  

Naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailun voittajaksi Ruhpldingissa Magdalena Neuner. Kaisa Mäkäräinen sijoittui lopputuloksissa sijalle 16. neljä sakkokierrosta kierrettyään.

Ampumahiihdon maailmancup jatkui tänään Saksan Ruhpoldingissa naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailulla. Kilpailuun kärjessä lähti toissapäiväisen pikakilpailun voittaja Magdalena Neuner. Kaisa Mäkäräinen starttasi kisaan kuudentena 38 sekunnin takaa-ajoasemissa Neuneriin nähden.

 

Ensimmäiseen makuuammuntaan saavuttiin kärjessä lähteneiden saksalaisnaisten johdolla. Neuner ja Wilhelm ampuivat makuulta molemmat yhden ohilaukauksen. Mäkäräinen ampui ensimmäiseltä paikalta ensimmäisen laukauksen ohi ja lähti toiselle hiihtokierroksella kymmenentenä 49 sekuntia kilpailua johtaneesta Magdalena Neunerista.

 

Toiselle makuupaikalla kärjessä saapuivat kolmikko; Neuner, Domracheva ja Wilhelm. Domracheva ja Wilhelm selvisivät sakoitta Neunerin jäädessä kiertämään yhtä sakkokierrosta. Kaisa Mäkäräinen ampui toiselta makuulta kolmannen laukauksen ohi ja oli makuuammuntojen jälkeen sijalla 15. hieman vajaat puolitoista minuuttia valkovenäläistä  Darya Domrachevaa jäljessä.

 

Ensimmäisellä pystypaikalla saksalainen Kati Wilhelm teki tarkkaa työtä ampuen kaikki taulut alas. Domrachevan kohtaloksi koitui kolme sakkokierrosta ja hän tippui tässä vaiheessa ulos kärkitaistelusta. Kilpailun tässä vaiheessa toiseksi nousi venäläinen Ekaterina Iourieva. Kaisa Mäkäräinen ampui pystypaikalta yhden ohi säilyttäen 15. sijansa.

 

Viimeinen pystyammuntapaikka toi kaikille kärkinaisille sakkokierroksia. Wilhelm ampui kaksi laukausta ohi, Iourieva yhden ja Neuner yhden ohilaukauksen. Viimeiselle hiihtokierrokselle kärkikolmikko lähti 16 sekunnin sisällä Iourievan johtaessa ja Neunerin ja Wilhelmin seuratessa venäläistä noin 15 sekunnin takamatkalla. Kaisa Mäkäräinen jatkoi viimeisellä paikalla yhden sakkokierroksen linjaansa lähtien viimeiselle hiihto-osuudelle sijalta 17. hieman vajaat kaksi minuutti johtava Iourievaa jäljessä.

 

Viimeisellä kahden kilometrin hiihtokierroksella Magdalena Neuner piti yllä hirveää hiihtovauhtia saksalaisyleisön huutomyrskyn seassa ja nosti itsensä nopeasti venäläisnaisen ohi ja Ruhpoldingin kilpailuviikon toiseen henkilökohtaiseen maailmancupin osakilpailuvoittoon. Ekaterina Iourieva piti Kati Wilhelmin selkänsä takana ottaen kilpailun toisen sijan yhdeksän sekuntia Neunerin jäljessä. Kolmanneksi sijoittui Kati Wilhelm 21,7 sekuntia päivän voittajan jäljessä. Kaisa Mäkäräinen paranteli viimeisellä kierroksella sijoitustaan nousten kilpailun lopputuloksissa sijalle 16.

 

–         Tämänpäiväiseen suksivalintaan en ole tyytyväinen. Toki tuntui, että hiihdossa muutenkaan ei ollut tänään paras päivä, totesi Kaisa Mäkäräinen välittömästi kilpailun jälkeen.

–         Olihan siellä sakkoja muillakin joten nuo yhdet sakot ampumapaikoilta eivät riitä selitykseksi. Viestissä ja sprintissä hiihdin näiden kärkinaisten kanssa samaa vauhtia, mutta tänään ei lihaksisto ollut parhaimmassa suorituskyvyssä ja kun ei sitten sukseltakaan tullut apuja oli tulos tänään tämä, arvioi Mäkäräinen.

 

Ampumavalmentaja Asko Nuutinen piti Mäkäräisen ammuntoja kuitenkin tänään hyvinä.

–         Esimerkiksi pystyn kaikki kahdeksan osumaa olisivat kaataneet makuutaulutkin ja ne kaksi ohilaukausta olivat aivan reunahuteja, analysoi Nuutinen Mäkäräisen ammuntatyöskentelyä päivän kilpailussa.

  

Päävalmentaja Jonne Kähkönen piti huomionarvoisena myös sitä, että kilpailuruletti on nyt kovimmillaan ja kuormitus on kova.

– Kaisan lihaksisto ei ollut tänään terävimmillään. Sen näki hiihdosta kyllä. Kilpailusuorituksena kuitenkin tasainen kilpailu ja osoittaa mikä hyvä rutiinitaso Kaisalla jo on. Tästä on hyvä jatkaa nyt hieman palautellen ja valmistautuen viimeiseen MC-viikkoon ennen MM-kilpailuja, totesi päävalmentaja Jonne Kähkönen.

  

Tulokset

 

Ampumahiihdon MC 5, Ruhpolding Saksa, 18.1.2009

 

Naiset 10 km Takaa-ajokilpailu

 

1. Magdalena Neuner, GER 1+1+1+1       32:56,5

2. Ekaterina Iourieva, RUS                         0+0+0+1       +8,9

3. Kati Wilhelm, GER                                1+0+0+2       +21,7

4. Tora Berger, NOR                                 1+0+0+1       +29,0

 

5. Svetlana Sleptsova, RUS                      1+0+3+0       +32,56. Xianying Liu, CHN                                1+0+0+0       +33,2**

16. Kaisa Mäkäräinen                                1+1+1+1       +1:58,8

 

Kaisa Mäkäräisen lisäksi päivän kilpailussa ei ollut mukana muita suomalaisia.

 

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com

  

Iltapäivällä kello 16:00 Suomen aikaa kilpaillaan miesten takaa-ajokilpailu jossa ovat mukana suomalaisista Paavo Puurunen ja Timo Antila. (Ei SAhL tiedotetta, matkalla jo Muncheniin)

 

Ruhpoldingin maailmancupissa tehtiin tänä vuonna uusi yleisöennätys. Katsojia viitenä kilpailupäivänä oli järjestäjien ilmoituksen mukaan yhteensä 94 500. Sunnuntain katsojamäärä on 24 500.

Vuoden 2010 aikana Ruhpoldingin ampumahiihtostadion uudistetaan ja uusi stadion on käytössä ensimmäistä kertaa vuoden 2011 ampumahiihdon maailmancupissa. Vuoden 2012 ampumahiihdon MM-kilpailut käydään Ruhpoldingissa. Vuoden 2012 MM-kilpailut ovat neljännet MM-kilpailut jotka Ruhpoldingissa järjestetään.

 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Italian Anterselvassa. Anterselvan ensimmäisenä kilpailupäivänä torstaina 22.1. on ohjelmassa naisten pikakilpailu.

 

Suomen joukkue Anterselvassa

Miehet: Timo Antila, Jouni Kinnunen, Marko Mänttäri, Paavo Puurunen

Naiset: Anita Hakala, Teija Kuntola, Kaisa Mäkäräinen