Anterselvan aurinko paistoi Mäkäräiselle

    admin   MC tiedotteet  

 Naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailu tarjosi tänään suomalaisittain jännittäviä hetkiä. Kaisa Mäkäräinen otti lopulta uransa toisen maailmancupin kakkossijan ja nousi samalla maailmancupin kokonaiskilpailussa jo sijalle 13.

Tänään Italian Anterselvassa kilpaillussa ampumahiihdon maailmancupin naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailussa elettiin jännittäviä suomalaishetkiä.

Kärjen takaa-ajoon kuudentena lähtenyt Kaisa Mäkäräinen ampui läpi kilpailun erinomaisen varmasti ja itsevarma hiihto piti Mäkäräisen voittotaistelussa lähes kilpailun loppuun saakka. Viimeiseltä ampumapaikalta siihen saakka puhtaasti ammunnoista selvinnyt Mäkäräinen ampui neljännen laukauksen ohi, päästen kuitenkin kärjessä lähes kymmenen sekunnin erolla viimeiselle hiihtokierrokselle. Venäläinen Anna Bouligina oli kuitenkin viimeisessä stadionin nousussa hieman Mäkäräistä hyvävoimaisempi ja otti näin kilpailun voiton.

Hurjassa loppukirikamppailussa valkovenäläisen Darya Domrachevan kanssa Mäkäräinen oli maalikameran mukaan edellä ja nappasi uransa toisen maailmancupin kakkossijan.

–         Kyllä aurinko paistoi tänään joukkueellemme. Kaisan suoritus oli ennakkoon laaditun taktiikan mukaista. Naisten kärki on niin äärimmäisen tasainen. On hienoa, että Kaisa kuuluu nyt tuohon joukkoon joka taistelee voitosta, iloitsi päävalmentaja Jonne Kähkönen.

–         Olimme koko suomalaisjoukkue seuraamassa palkintojenjakoa. Tuntuu hyvältä, sanoi Kähkönen.

Ampumavalmentaja Asko Nuutinen iloitsi kovasti suojattinsa menestyksestä.

–         Työtä on tehty paljon. Kaisan ammunta oli tänään äärimmäisen itsevarmaa. Onneksi naapurimaiden valmentajat putkiensa takaa näkivät kun Mäkäräinen paukutti ensimmäisellä pystypaikalla neljä laukausta kymppeihin ja se yksikin oli siinä paikalla selvä kaato, palasi Asko Nuutinen Mäkäräisen päivän ammuntoihin.

–         Viimeisen pystyn ohilaukaus oli huti kello yhdestätoista. Siinä Kaisa ilmeisesti myöhästyi laukaisemisessa, analysoi Nuutinen. 

Tulokset

Ampumahiihdon MC 6, Anterselva, Italia 24.1.2009

Naiset 10 km takaa-ajokilpailu

1. Anna Bouligina, RUS                             0+1+0+1       32.49,8
2. Kaisa Mäkäräinen                                  0+0+0+1       + 2,3
3. Darya Domracheva, BLR                       1+0+1+0       +2,3
4. Anna Carin Olofsson-Zidek, SWE             1+0+0+0       +9,5
5. Kati Wilhelm, GER                                1+0+1+1       +9,6
6. Andrea Henkel, GER                             0+1+1+0       +11,7
7. Albina Akhatova, RUS                          0+0+0+0       +29,5
8. Jekaterina Jurjeva, RUS                        0+0+1+0       +48,8
9. Xianying Liu, CHN                                0+0+1+0       +49,4
10. Magdalena Neuner, GER                     0+0+2+3       +51,6
*

*
54. Teija Kuntola                                       0+1+2+1       +5.06,6 

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com

Mäkäräinen nousi päivän kilpailun jälkeen maailmancupin kokonaiskilpailussa jo sijalla 13. Naisten maailmancupia johtaa venäläinen Ekaterina Iourieva.

Huomenna Italiassa kilpaillaan kauden ensimmäiset yhteislähtökilpailut, joihin pääsee mukaan maailmancupin 30. parasta urheilijaa. Mäkäräinen on mukana huomisessa kilpailussa.

Anterselvan maailmancup on viimeinen maailmancupin tapahtuma ennen 14.2 Korean Pyeongchangissa alkavia MM-kilpailuja

Suomen joukkue Ampumahiihdon MM-kilpailuihin Koreaan julkistetaan keskiviikkona 28.1.2009.