Miriam Gössner nousi takaa-ajon voittoon

admin   MC tiedotteet

Miriam Gössner nousi pikakilpailun toiselta sijalta takaa-ajon voittoon. Neljältä paikalta yhteensä kahdeksan sakkokierrosta kiertäneen saksalaisen vauhti hiihtäen oli liikaa muille. Suomalaisnaiset Sarianna Repo ja Laura Toivonen pitivät kutakuinkin lauantain sijoituksensa.

Ampumahiihdon nuorten MM-kilpailut jatkuivat sunnuntai-iltana Kanadan Canmoressa alle 21-vuotiaiden naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailulla. Ampumapaikalla puhaltaneen tuulen vaikutuksesta ammunta oli erityisen haasteellista.

Ladulla ”neunermaista” tahtia pitävä Miriam Gössner nousi pikakilpailun toiselta sijalta takaa-ajon voittoon. Neljältä paikalta yhteensä kahdeksan sakkokierrosta kiertäneen saksalaisen vauhti hiihtäen oli liikaa muille. Makuuammunnat Miriam Gössner selvitti vain yhdellä sakolla johtaen kilpailua puolessavälissä reilusti. Ensimmäisellä pystypaikalla Gössner latasi viimeistä laukausta lukuun ottamatta kaikki ohi ja kilpailu tasoittui tsekkiläisen Veronika Vitkovan ja lauantain pikamatkan voittajan saksalaisen Nicole Wötzelin liityttyä voittotaisteluun. Miriam Gössnerin hiihtovauhti viimeisillä hiihto-osuuksilla oli kuitenkin muille liikaa ja saksatar sai juhlia 11 sekunnin marginaalilla voittoa maalissa. Veronika Vitkovan kaulaan pujotettiin MM-hopea ja Nicole Wötzelille pronssi.

Suomalaisnaiset Sarianna Repo ja Laura Toivonen pitivät kutakuinkin lauantain sijoituksensa. Sarianna Revon päivän kilpailu kaatui hankalissa ammuntaoloissa runsaaseen sakkomäärään. Sijalta 29. matkaan lähtenyt Repo löytyi lopputuloksista sijalta 31. kierrettyään peräti kymmenen sakkokierrosta. Laura Toivonen selviytyi neljällä sakkokierroksella, mutta hiihtovauhti ladulla ei riittänyt ja Toivosen loppusijoitus oli 45.