Kaisa Mäkäräiselle suuri urheilija-apuraha

    admin   Uutiset  

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt 95 urheilijalle urheilija-apurahaa. Apurahan saaneista urheilijoista yksi on Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

Apurahapäätöksillä on haluttu antaa täysimääräinen tuki olympialaisiin valmistautuville urheilijoille. Ei-olympialajien urheilijoille tukiraha on myönnetty sillä perusteella, että lajissa on kansainvälisiä kilpailuja ja että lajit ovat kansallisesti merkittäviä.

Kaisa Mäkäräiselle myönnettiin suuri urheilija-apuraha. Suuri 15 000 euron apuraha on tarkoitettu ehdottomalla kansainvälisellä huipulla oleville yksilöurheilijoille, joilta odotetaan mitalisijaa tulevissa olympiakisoissa ja paralympiakisoissa. Pieni apuraha myönnetään lahjakkaille yksilölajien nuorille, jotka ovat kohtuullisesti saaneet menestystä aikuisten kansainvälisissä arvokilpailuissa tai tasoltaan vastaavissa muissa kilpailuissa ja jotka arvioidaan lähitulevaisuuden mitaliehdokkaiksi. Lisäksi huomioon on otettu sekä naisten että miesten menestymismahdollisuudet lajeittain tavoitteena sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen huippu-urheilussa.

 

Lisätiedot ja tuen saajat kokonaisuudessaan:

www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2009/02/urheilija_apurahat.html?lang=fi