Kaisa Mäkäräinen numerolla yksi pikakilpailuun

    admin   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon MM-kilpailut käynnistyvät tänään naisten ja miesten pikakilpailuilla.

Ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailut käynnistyvät tänään naisten ja miesten pikamatkan kilpailuilla. Koko perjantain jatkunut vesisade taukosi myöhään illalla ja lauantai on valjennut selkeänä, toki edelleen lämpöisenä. Lämpötila lauantaina puolenpäivän aikaan stadionilla on seitsemän lämpöasteen tuntumassa.

Kaisa Mäkäräisellä on ilo olla MM-kilpailujen ensimmäinen starttaaja. Numerolla yksi (1) matkaan lähtevän Mäkäräisen lähtö on Suomen aikaa 9:45:30. Anita Hakala lähtee lähtöryhmässä kaksi numerolla 32, Mari Laukkanen on arvottu lähtöryhmässä kolme numerolle 74 ja Teija Kuntola on lähtöryhmässä neljä numerolla 80. Naisten kilpailuun lähtee matkaan kaikkiaan 110 kilpailijaa. Naisten kilpailun viimeinen matkaan lähtijä on Norjan latutykki Tora Berger.

Miesten pikakilpailu käynnistyy Suomen aikaa kello 12:15. Paavo Puurunen lähtee suomalaismiehistä ensimmäisenä lähtöryhmässä yksi numerolla viisi (5). Timo Antila on lähtöryhmässä kaksi numeronaan 49. Marko Mänttärin numero on 68 ja Jouni Kinnusen 110. Miesten kilpailun lähtölistalla on kaikkiaan 123 urheilijaa.

Haasteellisen lumitilanteen vuoksi miesten 10 kilometrin kilpailu käydään 2,5 kilometrin reitillä. Miesten kilpailussa hiihdetään 2,5 km + 5 km + 2,5 km.

Suomen joukkue on kokonaisuudessaan terveenä ja joukkueen viimeisen viikon valmistautuminen Koreassa kauden päätapahtumaan on sujunut hyvin. Seitsemän tunnin aikaero ja iltaan sijoittuvat kilpailut ovat näiden MM-kilpailujen oma erityispiirre.

Sääennusteet lupaavat kylmenevää säätä mikä varmasti tuo helpotusta järjestäjille.