Kati Wilhelm avausmatkan maailmanmestariksi

    admin   MC tiedotteet  

Saksalaisnaiset kaksoisvoittoon MM-kisojen avausmatkalla. Kaisa Mäkäräinen paras suomalainen sijalla 23.

Saksalainen Kati Wilhelm oli päivän nimi kun tänään kilpailtiin Koreassa ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailujen avausmatka. Wilhelm ampui molemmat paikat puhtaasti ja vei voiton kymmenen sekunnin erolla uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalin ottaneeseen maanaiseensa Simone Hauswaldiin. Kilpailun kolmas oli venäläinen Olga Zaitseva ja neljäs venäläinen Anna Boulygina. Kärkinelikko selviytyi kisasta ilman sakkokierroksia.

Kati Wilhelm oli tyytyväinen voittoonsa.

–         Maailmanmestaruus seitsemän vuoden jälkeen. Olen siitä onnellinen ja ylpeä, totesi saksalaisnainen kilpailun jälkeen.

–         Olen työskennellyt todella kovasti tämän eteen ja nyt se sitten tuli, iloitsi 32-vuotias Kati Wilhelm.

Simone Hauswald vahvisti saksalaisnaisten kovaa panosta toisella sijallaan.

–         Minulla on ollut terveysongelmia ja siksikin olen kovasti tyytyväinen ensimmäiseen henkilökohtaiseen MM-mitaliini. Tammikuulla jouduin jättämään maailmancupin kisoja väliin ja oli hienoa päästä täällä hyvävoimaisena kilpailemaan, totesi päivän hopeamitalisti Simone Hauswald.

Suomalaisnaisten mahdollisuudet kärkijoukkoon menivät ampumapaikalla. Kilpailuun ensimmäisenä startannut Kaisa Mäkäräinen lähti matkaan kovaa vauhtia pitäen johtopaikkaa 1,3 kilometrin väliaikapaikalla loppuun saakka. Mäkäräinen ampui ensimmäiseltä makuupaikalta ensimmäisen laukauksen ohi ja pystypaikalta Mäkäräinen kiersi sakkokierroksen kahdesti. Lopputuloksissa Mäkäräinen löytyy sijalta 23.

–         Makuun ensimmäiseen laukaukseen en ottanut tuulessa riittävästi ennakkoa ja se meni ohi. Pystypaikan ohilaukauksia en osaa oikein analysoida, että mikä niissä oikein oli vikana, totesi pettynyt Mäkäräinen.

–         Hiihtokin tuntui tänään jotenkin kovin raskaalta, kertoi Mäkäräinen sohjoisissa olosuhteissa käydystä kisasta.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen oli mietteliäs naisten kilpailun jälkeen.

–         Kaisan alku oli mielestäni turhankin kova. Huomisessa takaa-ajossa on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet nousta, koska esimerkiksi seitsemänteen sijaan on eroa alle minuutti, analysoi päävalmentaja Jonne Kähkönen suojattinsa kisaa.

Mari Laukkanen sijoittui päivän kilpailussa sijalle 55. Laukkasen sakot olivat 1+3

–         Taisin lähteä matkaan turhankin varovaisesti. Toisella kierroksella tuntui, että vauhtia voisi laittaa peliin lisääkin. Vähän jäin nyt miettimään, että lähdinkö matkaan jopa liian varovasti, kertasi Laukkanen kilpailua.

–         Viimeisessä laskussa menin sitten vielä nurin. Siinä meni sitten aseen tukki poikki, joten remonttihommia tuli aseen kanssa, sanoi Mari Laukkanen.

Teija Kuntola sijoittui kilpailussa sijalle 60. ollen viimeinen joka pääsee mukaan huomiseen takaa-ajokilpailuun. Kuntola ampui makuulta ainoana suomalaisena puhtaan ammunnan, mutta pystypaikalta Kuntolan urakaksi tuli kiertää sakkokierros kolmesti. Kuntolan ero kärkeen oli kolme ja puoli minuuttia

–         Suksi oli ainakin hyvä, huikkasi Kuntola lähtiessään loppuverryttelyä tekemään.

Anita Hakala ampui makuupaikalta yhden sakon ja pystypaikalta Hakala kiersi kolme sakkokierrosta sijoittuen lopputuloksissa sijalle 62.

  

Tulokset www.biathlonworld.com

Lisätiedot päävalmentaja Jonne Kähkönen 046 878 2201