Suomi kuudenneksi sekaviestissä

    admin   MC tiedotteet  

Kilpailun voitti Ranskan joukkue, johon kuului Marie Brunet, Sylvie Becaert, Vincent Defrasne ja Simon Fourcade. Voitto oli Ranskalle ensimmäinen sekaviestissä. Toiseksi sijoittui Ruotsi ja kolmannanneksi Saksa.

sekaviesti2009_joukkue_netti.jpg


Suomen sekaviestijoukkue Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Paavo Puurunen ja Timo Antila tuli maaliin kuudentena. Suomen joukkue aloitti niin sanotusti terävä pää edellä kun Kaisa Mäkäräinen oli joukkueen aloittaja. Mäkäräinen joutui lähtemään takarivistä, mutta jo ensimmäisellä kierroksella hän otti oman paikkansa letkan kärjen tuntumassa.

– Eka nousu tuli hiihdettyä tuolla valmentajien jaloissa kun hain omaa uraa. Vauhtini on kuitenkin jotain muuta kuin siellä keskellä tarpomista ja kärkijoukossa sain hiihtää omaa hiihtoani, kertasi Mäkäräinen.

Myös ammunta sujui Mäkäräiseltä mallikkaasti kun hän selvitti molemmat paikat suoraan ilman varapatruunoita.

– Ammunta oli sellaista mukavaa tekemistä tänään. Olen yleensä ampunut viestissä hyvin, arvioi Mäkäräinen.

Nuori Mari Laukkanen joutui tiukkaan paikkaan Kaisan tuotua viestin vaihtoon toisena. Laukkanen selvitti osuutensa kuitenkin mallikkaasti kun sijoitus pysyi hänen osuudellaan edelleen kärkikolmikossa. Ohitseen hän joutui päästämään kovan kilpakumppanin Ruotsista eli Anna Carin Olofssonin. Laukkasen hermot pitivät hyvin ampumapaikoilla, joissa hän joutui käyttämään vain yhden varapatruunan.

– Olen ylpeä koko joukkueen puolesta. Tänään kaikilla meni nappiin ja tulos on sen mukainen, iloitsi Laukkanen.

Kolmannella osuudella Paavo Puurunen teki normaalikilpailun epäonnistumisen jälkeen hyvää työtä. Pitkään saksalaisen Arnd Peifferin kanssa kamppailtuaan Puurunen joutui päästämään tämän ohitseen. Laukkasen tapaan myös Puurunen selvisi vain yhdellä pystypaikan varapatruunalla. Puurunen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Hieman kuumeisen olon vuoksi vielä pari tuntia ennen lähtöä mietittiin miehen vaihtamista. Onneksi tuli kuitenkin hiihdettyä vaikka meno ei olekaan sellaista kuin sen nyt haluaisin olevan, harmitteli Puurunen.

Viimeisellä osuudella kovaan paikkaan joutui Timo Antila. Paineen alaisessa ammunnassa hän joutui käyttämään kummaltakin paikalta kaksi varapatruunaa, mutta tuhoisille sakkokierroksille ei tarvinnut hänenkään joutua. Antilan ohitse pääsivät Norjan ankkuri Ole Einar Björndalen ja Venäjän Maxim Tchoudov jolloin Antila tuli maaliin kuudentena, neljä sekuntia Venäjän perässä.

– Kyllä tänään oli perhosia vatsassa, sitä on turha kieltää, kertasi Antila.

Joukkueen päävalmentaja oli tyytyväinen päivän suoritukseen.

– Tämä oli meiltä selvää taktikointia. Yksittäisten suoritusten lisäksi tämä sekaviesti on se, jossa meillä on mahdollisuus pärjätä. Vaikka meillä on naisissa hyvä joukkue, niin sekaviestissä olemme kuitenkin piirun verran parempia. Siksi myös Kaisaa kannatti hiihdättää tänään, kertoi Kähkönen.

Ampumavalmentaja Asko Nuutinen oli syystäkin tyytyväinen päivän suorituksiin ja vain kuuteen käytettyyn varapatruunaan.

– Kaisa ampui tänään niin kuin taidot edellyttävät ja tuuliasiat olivat nyt hallussa. Mari jatkoi siitä ja hänen sekä Paavon ohilaukaukset olivat ohi vain niin vähän kuin ne yleensä voivat olla. Antilalla tuuli tyyntyi täysin ja siksi kaksi laukausta menivät ohi ennen tähtäinten korjausta. Olen ylpeä tästä suorituksesta, urheilijat tekivät tosi hienon työn tänään, iloitsi Nuutinen.

Tulokset

1. Ranska (BRUNET Marie Laure, BECAERT Sylvie, DEFRASNE Vincent,  FOURCADE Simon) 1:10:30.0 (0+6)
2. Ruotsi (JONSSON Helena, OLOFSSON-ZIDEK Anna Carin, EKHOLM David, BERGMAN Carl Johan) +6.2 (0+3)
3. Saksa (HENKEL Andrea, HAUSWALD Simone, PEIFFER Arnd, GREIS Michael) +9.0 (0+11)

6. Suomi (MÄKÄRÄINEN Kaisa, LAUKKANEN Mari, PUURUNEN Paavo, ANTILA Timo) +1:13.6 (0+6)

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com