Venäjä ampumahiihtoviestin voittoon, Suomi heikolla ammunnalla 15.

    admin   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa kilpailtiin naisten viesti, jossa Venäjä vei voiton. Venäjän joukkue, Svetlana Sleptsova, Anna Boulygina, Olga Medvedtseva ja Olga Zaitseva, vei voiton varsin  selvällä erolla toiseksi tulleeseen Saksaan. Kolmas oli kilpailua pitkään johtanut Ranska.

 

Venäjä nousi kärkikahinoihin kunnolla vasta viimeisellä osuudella, jossa Olga Zaitseva teki ampumapaikoilla vakuuttavaa työtä kun Saksa ja ja Ranska joutuivat sakkokierroksille.

Viestissä ei ollut Suomen päivä. Viestin aloittanut Mari Laukkanen ei onnistunut ammunnassa vaan joutui kiertämään kummaltakin paikalta yhden sakkokierroksen. Kun lisäksi sekä Teija Kuntola että Susanna Porela kiersivät kumpikin yhden sakkokierroksen ja ankkuri Anita Hakala kaksi kierrosta, niin Suomen sijoitus oli 15. ja eroa kärkeen tuli 8.55,7.

Sunnuntaina hiihdetään ja ammutaan kilpailujen viimeiset matkat eli miesten viesti ja naisten yhteislähtö. Naisten yhteislähdössä starttaa 30 maailman parasta ampumahiihtäjää, joiden mukana on myös Kaisa Mäkäräinen. Naisten viestin väliin jättänyt Mäkäräinen on onnistuessaan kilpailun terävimmässä kärjessä.

1. Venäjä (SLEPTSOVA Svetlana, BOULYGINA Anna, MEDVEDTSEVA Olga, ZAITSEVA Olga) 1:13:12.9 (sakot 0 + varapatruunat 9)

2. Saksa (BECK Martina, NEUNER Magdalena, HENKEL Andrea, WILHELM Kati) +1:15.1 (3+14)

3. Ranska (BRUNET Marie Laure, BECAERT Sylvie, DORIN Marie, BAILLY Sandrine) +1:27.5 (1+13)

15. Suomi (LAUKKANEN Mari, KUNTOLA Teija, PORELA Susanna, HAKALA Anita) +8:55.7 (6+19)

Täydelliset tulokset www.biathlonworld.com