Onnistunut kevätseminaari ja kevätliittokokous Keuruulla

    admin   MC tiedotteet  

Suomen Ampumahiihtoliiton seuratoimijat kokoontuivat lauantaina Keuruulle kevätseminaariin ja kevätliittokokoukseen. Lauantaipäivän monipuolisen seminaarin antiin oltiin tyytyväisiä.

Kevätseminaarin pääteemana oli urheilijan sponsoriyhteistyö ja varainhankinta sekä seuratoiminnan vetäjä- ja harrastajamäärän lisääminen.

Urheilijan sidosryhmäyhteistyöstä ja varainhankinnasta pitivät ansiokkaan alustuksen Buck's Teamin Olli Korhonen ja Jouko Pukki.

Seuratoimintaa, vetäjämäärän ja harrastajamäärän vahvistamista käsiteltiin monipuolisesti seuratoimijoiden pitämissä alustuksissa. Iisveden Kirin Mikko Salpakari käsitteli omassa alustuksessaan ampparikoulutoiminnan käynnistämistä. Ahveniston Ampumahiihtäjien Heidi Sandholm toi seminaariin ajatuksia nuoren ampumahiihtäjän vanhemman kannalta ja Oulun Hiihtoseuran Anne Hautamäki kertoi seuran sinettiseuraprojektista.

Suomessa järjestetään maaliskuussa 2010 ampumahiihdon maailmancupin osakilpailu Kontiolahden Urheilijoiden isännyydessä. Esa Haapala kertoi monipuolisesti niistä haasteista joiden edessä Suomessa olemme ampumahiihdon kansainvälisten kilpailutapahtumien järjestämisessä. Kansainvälinen kilpailu järjetsäjien kesken on äärimmäisen kovaa ja Suomen menestyminen myös jatkossa kilpailujärjestäjänä vaatii jatkossa kaikkien suomalaisten ampumahiihtoihmisten sitoutumista muun muassa yleisömäärän vahvistamiseen. Tästä asiasta tullaan kevään aikana lähestymään seuroja. 

Liiton toiminnanjohtaja Janne Hakala kertoi valmennusrahaston toiminnasta ja siitä miten urheilija siihen voi liittyä. Myös sopimusten laadinnasta saatiin perustietoa.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen kävi omassa kausianalyysissaan läpi kulunutta kautta.

Kevätliittokokous järjestettiin Keuruun Kisailijoiden ja Keuruun kaupungin isännyydessä. Kokouksen ansiokkaana puheenjohtajana toimi Reijo Rikala.

Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki sanoi avauspuheessaan, että suomalainen ampumahiihto on mukana äärimmäisen kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Ampumahiihto on monella mittarilla mitaten talvilajien ykkönen. Menestyäksemme kovassa kilpailussa lisäresurssien saaminen on tärkeää. Hyvät yhteistyökumppanuudet liike-elämän puolelta ovat tärkeitä. Jatkossa ampumahiihdon on onnistuttava vielä aiempaa paremmin myös esimerkiksi Opetusministeriön ja Olympiakomitean resurssienjakoneuvotteluissa.

Liittokokous hyväksyi vuoden 2008 tilinpäätöksen joka oli lievästi tappiollinen, mutta ennusteen mukainen.

Kauden 2008-2009 parhaaksi ampumahiihtäjäksi valittiin talven 2009 MM-nelonen Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen. Paras nuori ampumahiihtäjä on Euroopan nuorten olympiafestivaalien kaksinkertainen voittaja Kontiolahden Urheilijoiden Mikko Repo. Nuoren menestyjän erityismaininnan sai nuorten MM-hopeamitalisti Iisveden Kirin Antti Raatikainen. Seuravalmentajan tunnustuspalkinto ojennettiin Oulun Hiihtoseuran Pekka Kotikummulle.

Liittokokous merkitsi tiedoksi, että Suomi on saavuttanut ampumahiihdon kansainvälisen lajiliiton asettamien kriteerien mukaisesti vuoden 2010 talviolympialaisiin viisi miesten ja viisi naisten olympiapaikkaa. Suomen Ampumahiihtoliiton toimijat totesivat, että olympiavuodelle asetetut tavoitteet ovat saavutettavissa ja niiden eteen on työskenneltävä sitoutuneesti.

Lisätiedot: SAhL toiminnanjohtaja Janne Hakala