Juha Vähämetsä aloitti Kontiolahden Urheilijoiden uutena nuorisopäällikkönä

    admin   MC tiedotteet  

Liikuntatieteiden maisteri Juha Vähämetsä vastaa Kontiolahden Urheilijoiden nuorisotoiminnasta ja sen kehittämisestä.

Kontiolahden Urheilijoissa aloitti 17.8.2009 työtehtävissä uusi nuorisopäällikkö, liikuntatieteiden maisteri Juha Vähämetsä. Vähämetsä on valmistunut Jyväskylän Yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnasta pääaineenaan biomekaniikka. 

 Ohjaajataustaa hän omaa muun muassa hiihdon Pohjola-ryhmän (Länsi-Suomen alue) vetämisestä kolmen vuoden ajalta. Pohjola-ryhmään kuuluu 16-17-ikäluokan parhaimmisto. Lisäksi hän on toiminut Kainuun piirivalmentajana kolmen vuoden ajan. Kilpailutaustaa hiihdossa on 16 vuoden ajalta. Vähämetsä vastaa seuran nuorisotoiminnasta ja sen kehittämisestä. Tärkeimpänä tehtävänä on lasten ja nuorten liikunnan organisointi. Lisäksi hän osallistuu aikuisten liikuntatoiminnan suunnitteluun ja järjestämiseen. Pääpainopiste tulee olemaan hiihtolajeissa. Kontiolahden Urheilijoilla on myös näin mahdollisuus tarjota ohjaus- ja koulutuspalveluja muille seuroille.  

Juha Vähämetsä odottaa innolla tulevia tehtäviä: ”Haasteellisen tehtävän edessä ja pyrkimyksenä on nostaa nuorten motivaatiota liikuntaan sekä tuoda tietoa ravinnosta ja terveydestä. KontU:ssa on luotu hyvä pohja lasten ja nuorten liikuntatoimintaan, sillä täällä on kattava ja säännöllinen kerhotoiminta sekä osaavat vetäjät. Tarkoituksena on toimia vetäjien tukena, toiminnan koordinaattorina ja harjoitusten ohjaajana. Tavoitteena on lisätä volyymia lasten- ja nuorten liikunnassa. Harrastajamäärien kasvattaminen erityisesti hiihdon ja ampumahiihdon parissa tulee olemaan tärkeässä roolissa. Tulemme tekemään työtä sen eteen, että kouluikäisten ja jopa nuorempienkin kiinnostus ja tietämys hiihtolajeja kohtaan kasvaisi. Yhteistyö koulujen kanssa tulee olemaan näin tiivistä.”

 

Projektipäällikkö Esa Haapala toteaa: ”Kontiolahden Urheilijoilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota hyvät resurssit hiihto- ja ampumahiihtourheilun kokonaisvaltaisempaan kehittämiseen. Pystymme tarjoamaan nuorille urheilijoille entistäkin korkealaatuisempaa ja monipuolisempaa valmennustietoutta lajitaitojen opetuksesta aina huippuvalmennukseen saakka päävalmentaja Anatoly Khovantsevin ja nuorisopäällikkö Juha Vähämetsän saumattoman yhteistoiminnan kautta. Nyt on olemassa hyvät resurssit järjestää leiritoimintaa ampumahiihtokeskuksessa niin kesällä kuin talvella myös muille seuroille ja piireille sekä hiihto- että ampumahiihtoliiton ryhmille.” Nuorisopäällikön palkkauksen mahdollisti SLU:n myöntämä tukirahoitus. Lisätietoja projektipäällikkö Esa Haapala 0400 678370Nuorisopäällikkö Juha Vähämetsä 040 9622242