Kontiolahdella neljä kilometriä latua

    admin   MC tiedotteet  

cooled_ski_track.jpgAmpumahiihto- ja hiihtokausi käynnistyi Kontiolahdella 15.10.2009. Avauspäivänä ampumahiihtäjiä ja hiihtäjiä oli kauniissa säässä yli 200. Pääosa tästä joukosta oli kuntoilijoita.

Latu avautui ennätyspitkänä. Kaikkiaan latuja on yhteensä 4 kilometriä. Jäähdytetyn ladun osuus on 1,5 km. Lasku- ja nousumaastoa on kaikkiaan 2,5 kilometriä. Lenkkien pituudet ovat 1,5 km, 3 km ja 4 km. Mukana ovat SM- ja maailmancup kisoista tutut S- ja seinänousu. Myös perinteisen hiihdon ladut ovat koko matkalla. Ladut mahdollistavat kaikkien hiihtotekniikoiden harjoittelun. Suurin yksittäinen nousu on 30 metriä. Reitit on suunniteltu siten, että jokainen voi valita haluamansa vaikeusasteen myös pitkällä lenkillä. Ladun käyttäjistä suurin yksittäinen ryhmä ovat Joensuun urheiluakatemian ampumahiihtäjät ja hiihtäjät, joita on kaikkiaan 26 urheilijaa. Heillä on todella hyvät olosuhteet valmistautua olympiakisoihin, nuorten MM-kisoihin tai SM- kisoihin.

Ladun lumivarmuus taataan viime talvena tykitetyllä lumella, joka on varastoitu kesän ajaksi purun alle. Tykkilunta tehtiin edellisenä talvena varastoon 25000 m³. Latupohjan paksuus on noin 60 cm, joka helpottaa ladun ylläpitoa ja varmistaa ladun kestävyyden. Parin viime vuoden aikana Jäähdytetty latu on pidentänyt hiihtokautta lähes kolme kuukautta.

Alkutalven aikana latu mahdollistaa myös useiden kilpailuiden järjestämisen Kontiolahdella. Marraskuun aikana on kahdet ampumahiihtokilpailut. Avauksena toimii 14.11.2009 järjestettävä kansainvälinen pikakilpailu ja 21.–22.11.2009 kansainvälinen Grand Prix-kilpailu kokoaa paikalle kotimaisen kärjen sekä lukuisia ulkomaalaisia kilpailijoita. Joulukuun 5. päivä stadionilla järjestetään kansainvälinen FIS-hiihtokilpailu.

Jäähdytetty latu ja sen jatkeena olevat ensilumen ladut ovat vakiinnuttamassa asemaansa myös ulkomaisten harjoitusryhmien leiripaikkana. Tulevan kauden aikana leiriläisiä tulee Venäjältä Pietarista 20.10, Moskovasta sekä Khanty-Mansiskista marraskuun alussa. Liettuan junioriryhmä saapuu 23.10. Lisäksi ryhmiä on tulossa Valko-Venäjältä ja Kazakstanista. Ulkomaalaisten kokonaisvahvuus on tällä hetkellä lähes 90 henkeä.

 

Jäähdytetyn ladun ja ensilumen latujen yhteyshenkilönä toimii myyntipäällikkö Jarno Lautamatti, 040–735 4984, varaukset@biathlon-kontiolahti.fi. Lisäksi kyselyihin vastaa Kontiolahden Urheilijoiden toimisto 013–732 403.