Oulun Hiihtoseuran ampumahiihdolle Nuoren Suomen Sinettiseuratunnus

    admin   MC tiedotteet  

Oulun Hiihtoseura on Suomen Ampumahiihtoliiton ensimmäinen sinettiseura. Tunnus Nuoren Suomen Sinettiseurakriteereiden mukaisesti järjestetystä toiminnasta luovutettiin Oulun nuorille ampumahiihtäjille, heidän ohjaajille ja seurajohtajille tiistaina 17.11.2009 Oulussa.

sinetin_luovutus_oulunhiihtoseura_17_11_09_pieni.jpg

Nuori Suomi Sinettiseurat ovat nuorisourheilun laatuseuroja, jotka ovat saaneet tunnustuksen laadukkaasta nuorisotoiminnasta. Nuori Suomi Sinetin seuralle voi myöntää lajiliitto.

Oulun Hiihtoseuran ampumahiihdon sinetin seuralle myönsi Suomen Ampumahiihtoliitto. Seuran saama sinettitunnus on historiallinen, sillä se on ensimmäinen ampumahiihdon lajissa myönnetty sinetti koko maassa.  Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Janne Hakala oli luovuttamassa sinettiä 17.11.2009 Pohjois-Pohjanmaan liiton toimitiloissa. Samassa tilaisuudessa Oulun Hiihtoseuran maastohiihdolle luovutettiin Hiihtoliiton sinettitunnus.

Ampumahiihdolle sinetti merkitsee päänavausta laatutyöstä lasten ja nuorten liikuntakasvatuksen hyväksi. Ampumahiihtoliitossa ja ampumahiihdossa tunnustuksen saaminen merkitsee samalla lajin tunnustamista kasvattajana, kehittäjänä ja yhtenä vaihtoehtona nuorisotoiminnasta.

Oulun Hiihtoseuran ampumahiihdolle, ohjaajille ja valmentajille sinetin saaminen merkitsee kiitosta pitkäjänteisestä ja laadukkaasta työstä ja tunnustusta ampumahiihdon kehittämiseksi. Nuorille urheilijoille ja heidän vanhemmilleen sinetti merkitsee varmuutta siitä, että ampumahiihdossa osataan ohjata ja kasvattaa nuoria eettisten pelisääntöjen mukaan, kukin yksilönä ja ihmisenä oman tavoitteen mukaan.

Oulun Hiihtoseuran ampumahiihtojaostossa on panostettu toiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Seurassa on kaksi ohjattua harjoituskertaa viikossa.  Lisäksi seura järjestää vuosittain 2-3 PSM- kilpailua ampumahiihdossa ja sen kesälajissa ampumajuoksussa. Toiminnan ylläpitämisen kannalta kilpailujen järjestäminen tuo jäntevyyttä toimintaan ja samalla mahdollistaa nuorten ampumahiihtäjien mahdollisuuden harjoitella kilpailuihin omassa tutussa ympäristössä. Tavoitteena on vuosittain järjestää kansalliset kilpailut joko molemmissa tai toisessa lajissa.