Tammikuun MC-kiertue käyntiin Oberhofista

    admin   MC tiedotteet  

Kauden neljäs MC-tapahtuma kilpaillaan Saksan Oberhofissa. Viikolla kilpailtiin viestit. Viikonloppu käynnistyi perjantaina naisten pikamatkan kilpailulla. Lauantaina vuorossa oli miesten pikamatka. Molemmat kilpailut käytiin äärimmäisen haastavissa olosuhteissa.

Naisten pikamatkan kilpailun voitti Saksan Simone Hauswald. Toiseksi sijoittui maailmancupia johtava Helena Jonsson ja kolmanneksi, hieman yllättäen, norjalainen Ann Kristin Flatland. Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun ylivoimaisesti nopein hiihtoajoissa. Vaativissa olosuhteissa Mäkäräisen kohtaloksi koitui ohilaukaukset. Neljästä ohilaukauksesta huolimatta Mäkäräisen sijoitus maalissa oli 20.

Lauantain miesten kilpailu käytiin vielä perjantaita kovemmassa tuulessa. Kilpailussa ainoa nolla-ampuja oli kolmanneksi sijoittunut ruotsalainen Carl Johan Bergman. Päivän voittaja Venäjän Evgeny Ustyugov ampui kolme ohilaukausta pystypaikalta ja päivän kakkonen kotiyleisön edessä kilpaillut Michael Greis kiersi pystypaikalla kaksi sakkokierrosta.

Timo Antilan hyvä viestin avausosuus torstailta sai tänään jatkoa. Joulukuulta erinomaisesti kuntoaan nostanut Antila selvitti makuun nollilla ja oli pystypaikalle asti kiinni sijoituksessa kahdeksan parhaan joukkoon. Pystyammunnassa Antila ampui kolme ohilaukausta, venyen kuitenkin lopputuloksissa kauden selvästi parhaimpaansa sijalle 23.

Muut suomalaismiehet olivat Jouni Kinnunen sijalla 76. neljä ohilaukausta ampuneena ja Janne Kantanen sijalla 83. viisi ohilaukausta ampuneena. Viikolla harjoituslenkillä kätensä loukannut Jarkko Kauppinen ei pystynyt vielä kilpailemaan.

Sunnuntaina kilpaillaan kauden ensimmäiset yhteislähtökilpailut. Suomalaisista naisten kilpailussa on mukana Kaisa Mäkäräinen.

Säätiedotus on luvannut sunnuntaille hieman tyyntyvää tuulta.

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com