Valmennuskauden 2010 valmistelujen eteneminen

    admin   MC tiedotteet  

Tulevan valmennuskauden valmistelut etenevät seuraavasti.

 

Suomen Ampumahiihtoliiton valmennus- ja kilpailutoiminnan suunnittelu perustuu neljän vuoden talviolympiadien suunnittelujaksoihin ja vuosittain keväällä tarkennettaviin vuosisuunnitelmiin.

Valmennuksen osalta suunnitelmissa otetaan huomioon kaikki SAhL:n valmennusryhmät, joita on viimeisen neljän vuoden aikana ollut yhteensä seitsemän.

Suunnitteleminen pohjautuu toteutuneen valmennuksen ja kilpailutoiminnan arviointiin sekä niihin tiiviisti liittyviin toimiin. Tärkeitä vaikuttavia asioita ovat myös SAhL strategia, taloussuunnitelman toteutuminen ja henkilöstön rekrytointi.

Kevään 2010 osalta SAhL hallitus on päättänyt edetä seuraavasti:

Huhtikuun aikana kerätään maajoukkueurheilijoiden, heidän henkilökohtaisten valmentajien ja liiton henkilöstön palautteet. Palaute kerätään haastattelemalla ja osin sähköpostin välityksellä. Tavoitteena on saada kattava arvio mukana olevilta ihmisiltä toteutuneesta toiminnasta.

Huhtikuun loppuun mennessä valmistuu raportti ja johtopäätökset, niin koko kuluneesta nelivuotiskaudesta kuin myöskin harjoitus- ja kilpailukaudesta 2009-2010.

Toukokuun alussa valitaan nuorten valmennusryhmät (alue-ryhmät, kyky-ryhmät)

Toukokuun puolessa välissä järjestetään valmennuskauden 2010-2011 aloitusleiri, johon kutsutaan  A-maajoukkueeseen, B-maajoukkueeseen ja Nuorten maajoukkueeseen ehdolla olevat urheilijat sekä heidän henkilökohtaiset valmentajat. Tässä yhteydessä on myös nuorten Training Camp, jossa testataan nuorten maajoukkue-ehdokkaiden osalta fyysistä ja ammunnallista tasoa. Tällä leirillä käynnistyy kauden 2010-2011 liittojohtoinen valmennus, käydään läpi menneen kauden raportit ja keskustellaan niistä sekä johtopäätöksistä.

Edellä olevien valmistelevien toimenpiteiden rinnalla SAhL toiminnanjohtaja, kilpailutoimintavaliokunta ja tehtävään nimetyt muut henkilöt jatkavat valmennusorganisaation muodostamista, yhteistyökumppanineuvotteluja sekä jatkuvaa vuoropuhelua muun muassa Olympiakomitean kanssa. Tämä työ raportoidaan säännöllisesti Suomen Ampumahiihtoliiton hallitukselle.

A-maajoukkue, B-maajoukkue ja nuorten maajoukkue nimetään 1.6.2010. Tuolloin tiedotetaan myös leiritysaikataulu ja valmennuksen henkilöstö.

Lisätiedot Janne Hakala, SAhL toiminnanjohtaja. 046 878 2200