SAhL nimesi kansainvälisten kilpailujen hakijapaikkakunnan

    admin   MC tiedotteet  

Suomen Ampumahiihtoliitto nimesi Kontiolahden ja Joensuun muodostaman seudullisen kokonaisuuden tulevien vuosien kansainvälisten ampumahiihtokilpailujen hakijaksi yhdessä Suomen Ampumahiihtoliiton kanssa.

 

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus päätti marraskuussa 2009 tulevaisuuden kansainvälisten ampumahiihtokilpailujen hakuprosessien vahvistamiseksi ja onnistumiseksi nimetä hakijaksi yhden paikkakunnan. Päätös tehtiin yhteistyössä Kontiolahden Urheilijoiden ja Lahden Hiihtoseuran kanssa.

Osaamisen ja vaikuttavien kriteerien maksimoimiseksi taustaselvityksen laatijaksi nimettiin SLU:n Sport Finland kansainvälinen tapahtumatoimisto. Selvitys laadittiin vuoden 2010 alkupuoliskolla ja luovutettiin Ampumahiihtoliiton hallitukselle huhtikuun alussa. Selvityksessä oli huomioitu laajasti kummankin paikkakunnan näkökulmasta sekä paikallinen, maakunnallinen ja valtakunnallinen verkostoituminen sekä niistä arvioidut lisäarvot.

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus päätti kokouksessaan 12.4.2010 nimetä Kontiolahden ja Joensuun muodostaman seudullisen kokonaisuuden tulevien vuosien kansainvälisten ampumahiihtokilpailujen hakijaksi yhdessä Suomen Ampumahiihtoliiton kanssa.

Kontiolahden Urheilijat yhdessä Kontiolahden kunnan, Joensuun kaupungin, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja muiden merkittävien Joensuun seudun toimijoiden kanssa on tehnyt viime vuodet merkittävää työtä ampumahiihdon kansainvälisten kilpailu- ja harjoitteluolosuhteiden edistämiseksi. Kontiolahdella maaliskuussa 2010 järjestetty ampumahiihdon maailmancup oli seitsemäs Kontiolahdella 20 viime vuoden aikana järjestetty maailmancupin osakilpailu. Lisäksi Kontiolahdella on järjestetty ampumahiihdon MM-kilpailut 1999 ja lukuisia muita lajin kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja.

– Lähivuosien tavoitteena on edelleen kehittää Kontiolahden ampumahiihtokeskusta yhtenä maailman parhaista ampumahiihdon kilpailu- ja harjoittelupaikoista. Tähän työhön ovat vahvan sitoutumisensa ilmaisseet erillisin päätöksin Kontiolahden Urheilijat, Kontiolahden kunta, Joensuun kaupunki ja keskeiset maakunnalliset toimijatahot. Yhden paikkakunnan nimeäminen lajin kansainvälisten kilpailujen pääareenaksi ja kehityskohteeksi Suomessa vahvistaa Suomen edellytyksiä menestyä yhä kovenevassa kilpailussa kansainvälisten huipputapahtumien saamiseksi Suomeen. Myös valtiovallan ja urheiluorganisaatioiden yhteinen näkemys on, että voimavaroja on tiivistettävä,  totesi ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki.

Lisätiedot:

Kalle Lähdesmäki Puheenjohtaja Suomen Ampumahiihtoliitto ry Puh 0500 363 126

Janne Hakala Toiminnanjohtaja Suomen Ampumahiihtoliitto ry Puhelin 046 878 2200