Uudet henkilöt valmennuksen johtoon sekä valmennusryhmät alkaneelle kaudelle

    admin   MC tiedotteet  

Per-Ole Lindell SAhL valmennuksen ja kilpailutoiminnan johtajaksi. Kristian Holm Norjasta nuorten päävalmentajaksi.

Viime kauden SAhL huoltopäällikkönä toiminut Per-Ole Lindell on nimetty SAhL:n valmennuksen ja kilpailutoiminnan johtajaksi.

Espoolainen 51-vuotias Lindell on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Aiemmin Lindell on toiminut usean vuoden ajan maastohiihdon suksihuollon johdossa sekä kolme vuotta maastohiihdon lajijohtajana.

Valmennus ja kilpailutoiminnan johtajan tehtävä on uusi tehtävä SAhL organisaatiossa ja Lindellin rooli on jatkoa SAhL organisaatiouudistukselle alkaneella olympiadilla.

Valmennuksen ja kilpailutoiminnan johtajan toimenkuva on ampumahiihdon valmennus- ja kilpailutoiminnassa osaamisen kokoaminen, yhteydenpito ja organisoiminen.

– Liittojohtoista valmennustoimintaa toteutetaan ampumahiihdossa kymmenessä ryhmässä. Ryhmävalmentajien ja henkilökohtaisten valmentajien yhteistyön tulee toimia niin, että urheilijan valmentautuminen ja sen edellytykset vahvistuvat, toteaa SAhL toiminnanjohtaja Janne Hakala.

– Ammattimaisesta osaamisesta ja sen vahvistamisesta puhuttaessa valmentajakoulutus, valmennustyössä toimivien vuorovaikutus, sitoutuminen ja oikea verkostoituminen ovat merkittäviä asioita. On tärkeää, että näitä teemoja viemme eteenpäin. Per-Ole Lindellillä on myös tähän osa-alueeseen vahvat näytöt. Kansainvälisen kilpailutoiminnan osalta Per-Ole Lindell vastaa kokonaisuuden organisoimisesta, kertoi Hakala Lindellin toimenkuvasta.

Kristian Holm Norjasta nuorten päävalmentajaksi

Norjalainen Kristian Holm on nimetty SAhL nuorten päävalmentajaksi. 32-vuotias Holm aloittaa työssään elokuun alussa, mutta tulee jo tutustumaan tulevaan työkenttäänsä 3.-6.heinäkuuta Vuokatissa järjestettäville ampumahiihtokarnevaaleille. Holmin sijoituspaikka tulee olemaan Vuokatin Urheiluopisto.

Kristian Holm asuu nykyisin Skedsmossa, joka on Oslon naapurikunta. Holm on toiminut ampumahiihtovalmentajana vuodesta 1996 alkaen, josta ajanjaksosta viimeiset kymmenen vuotta päätoimisena. Hän on työskennellyt kolme vuotta Norjan Ampumahiihtoliiton aluevalmentajana ja viimeiset vuodet Team Lygna Skiskyting seuravalmentajana. Holmin valmentamat urheilijat ovat saavuttaneet Norjan mestaruuskilpailuissa yli kaksikymmentä mitalia.

Holm on suorittanut ammattivalmentajatutkinnon Oslon Yliopistossa sekä kaikki Norjan Ampumahiihtoliiton ja Norjan Hiihtoliiton valmennusosiot sekä hän omaa hyvät kontaktit Norjan ampumahiihtotoimijoihin.

Holmin palkkaaminen nuorten päävalmentajaksi on merkittävä vahvistus ampumahiihdon kehittämiseen Suomessa. Sijoituspaikkana Vuokatti on optimaalinen. Vuokatti ja Kontiolahti-Joensuun alue ovat SAhL valmennustoiminnan keskittämisen painopisteet. Näillä paikkakunnilla on jo nykyisellään lajinomaiseen harjoitteluun riittävät olosuhteet. Kontiolahdella on jo päätoiminen ampumahiihtovalmennus. Vuokatissa valmennusresurssit ovat olleet osa-aikaisuudesta johtuen liian niukat. Holmin valinta palvelee kehittämis- ja menestymistavoitteita hyvin.

Kristian Holmin päätehtävät alkuvaiheessa ovat SAhL nuorten Kyky-ryhmän ja Nuorten MM-ryhmän valmentajana toimiminen sekä Sotkamon Urheilulukion ampumahiihtovalmennuksen toteuttaminen ja sen kehittäminen. Lisäksi Holm tulee toimimaan keskeisessä roolissa SAhL valmennuksen asiantuntijaryhmässä.

Perinteinen päävalmentaja toimenkuva harkinnassa

Ampumahiihtoliiton päävalmentajan nimeämiseen palataan aikaisintaan syksyllä 2010.

– Olemme uuden edessä. Muutosta ja rytminvaihdosta tarvitaan ja sen toteuttamisessa rakenteiden muuttaminen on tärkeä askel. Hahmotelma siitä miten ja minkätyyppisten ihmisten johdolla tulevien vuosien valmennustoimintaa viedään eteenpäin on pitkällä. Nykyisen maajoukkueen kärki on terävä, mutta kapea. SAhL näkee perusteltuna arvioida päävalmentaja-asiaa huolellisesti. Kilpailukauden tullessa, organisaatio ja toimintavalmius on riittävä kilpailuohjelman toteuttamiseen. Kesällä 2011 SAhL:lla on tavoitteena koota niin laaja maajoukkueryhmä, josta kansainväliseen kilpailutoimintaan saadaan kilpailukykyinen joukkue myös viesteihin. Päätavoitteemme on menestyä vuoden 2014 olympialaisissa, toteaa toiminnanjohtaja Janne Hakala.

 

SAhL valmennusryhmät 2010-2011 aikuisten osalta on vahvistettu

A-maajoukkue

Mari Laukkanen, Enon Kisa-Pojat

Kaisa Mäkäräinen, Kontiolahden Urheilijat

B-maajoukkue

Naiset

Pinja Piira, Hollolan Urheilijat -46

Sarianna Repo, Kontiolahden Urheilijat

Annukka Siltakorpi, Kurikan Ryhti

Laura Toivanen, Kontiolahden Urheilijat

Miehet

Jarkko Kauppinen, Iisalmen Visa

Tommi Kärmeniemi, Lemin Eskot

Ville Simola, Kymin Koskenpojat

Teemu Tukiainen, Kontiolahden Urheilijat

Eppu Väänänen, Lahden Hiihtoseura

Puolustusvoimien ampumahiihtoryhmässä valmentautuvat:

Timo Antila

Mika Kaljunen

Janne Kantanen

Paavo Puurunen

Nuorten valmennusryhmät löytyvät SAhL kotisivuilta www.biathlon.fi

Lisätiedot:

Janne Hakala, SAhL toiminnanjohtaja, Puhelin 046 878 2200

Per-Ole Lindell, SAhL valmennuksen ja kilpailutoiminnan johtaja, Puhelin 040 172 1294