IBU-kongressista täyspotti Suomen ampumahiihdolle

    admin   MC tiedotteet  

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton kongressista Pietarista oli kotiintuomisina jättipotti. Vuoden 2015 MM-kilpailut myönnettiin Kontiolahdelle. Ville Haapala valittiin jatkamaan hyvää työtään tekniseen komiteaan ja Kalle Lähdesmäestä tuli IBU:n toinen tilintarkastaja.

Kontiolahti-Joensuu hakukomitea teki viimeiseen asti erinomaista työtä. Viimeisenä kongressipäivänä olleessa äänestyksessä Kontiolahti voitti Holmenkollenin äänin 23-20.

Kontiolahti-Joensuu hakukomitean puheenjohtaja Seppo Eskelinen oli voiton varmistuttua positiivisesti yllättynyt.

– Hakukomitea teki viime metreille asti äärimmäisen kovaa työtä. Tämän voiton takana on paljon asialle sitoutuneita ihmisiä ja merkittäviä päätöksiä. Suomen Ampumahiihtoliiton sisäinen päätös keskittää tulevien vuosien kansainvälinen ampumahiihtotoiminta Kontiolahdelle selkeytti kansallista tilannetta. Maakunnassa löytynyt yhteinen tahtotila kansainvälisen ampumahiihdon merkityksestä koko Pohjois-Karjalalle ja valtiovallan ilmaisema tuki tälle MM-projektille olivat niin ikään voiton avaimia, kertoi Pohjois-Karjalan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen.

– Nyt käynnistyy vahva organisoituminen ja rahoitussuunnitelman rakentaminen investointien osalta, listasi Seppo Eskelinen.

Joensuu oli ehdokkaana vuoden 2012 kongressin järjestäjäksi. MM-2015 kilpailuiden ratkettua myönteisesti hakukomitea veti hakemuksensa pois ja vuoden 2012 kongressi myönnettiin Italian Meranolle.

Ville Haapala tekniseen komiteaan toimikaudelle 2010-2014

Kongressi valitsi teknisen komitean, johon kuuluu kymmenen jäsentä. Suomen ehdokas Ville Haapala valittiin jatkamaan työtään teknisessä komiteassa.

Kalle Lähdesmäki valittiin IBU:n tilintarkastajaksi toimikaudelle 2010-2014

IBU:n tilintarkastajiksi valittiin Kalle Lähdesmäki ja Ray Kokkonen (Kanada). Kalle Lähdesmäki jatkaa suomalaista työtä IBU:n tilintarkastajana, koska hänen edeltäjä oli niin ikään suomalainen Jorma Helen.

IBU:n uusi hallitus toimikaudelle 2010-2014

IBU:n puheenjohtajana jatkaa norjalainen Anders Besseberg. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin venäläinen Sergey Kushchenko. Muut valitut hallituksen jäsenet ovat Klaus Leistner (Itävalta), Gottlieb Taschler (Italia), James Carrabre (Kanada), Ivor Lehotan (Slovakia), Thomas Pfuler (Saksa), Vaclav Firtik (Tsekin Tasavalta) ja Nami Kim (Etelä-Korea).