Kaisa Mäkäräiselle tuplapotti Östersundista

    admin   Uutiset  

Kaisa Mäkäräinen teki suomalaista ampumahiihtohistoriaa Östersundin avausmaailmancupissa. Ylivoimaiset voitot perjantain pikamatkalta ja sunnuntain takaa-ajokilpailusta eivät jättäneet ketään kylmäksi.

Perjantaina 3.12. kilpailtiin pikamatkan kilpailu hyytävissä pakkasolosuhteissa mittarin hipoessa sääntöjen ylärajaa. Kylmä sää ei kuitenkaan säikäyttänyt Kaisa Mäkäräistä vaan hän hallitsi 7,5 kilometrin kilpailua sen ensimetreistä alkaen. Puhtaat ammunnat hyvään tahtiin ja kiivas hiihtovauhti siivittivät Kaisa Mäkäräisen voitoon lähes kahdenkymmenen sekunnin voittomarginaalilla. Kilpailun kakkoseksi tuli saksalainen Miriam Gössner ja kolmanneksi Valkovenäjän Darya Domracheva.

Sunnuntaina 5.12 käydyssä takaa-ajokilpailussa Mäkäräinen teki erittäin vapautuneen suorituksen. Kaikki neljää paikkaa ilman sakkoja ampunut ja vauhdikkasti hiihtänyt Mäkäräinen oli kilpailun ylivoimainen voittaja. Miriam Gössner säilytti kakkossijansa ollen suomalaisesta lähes puolentoista minuutin päässä. Kilpailun kolmanneksi nousi ruotsalainen Helena Ekholm.

Tulokset www.biathlonworld.com