Mäkäräinen kahdeksas Ruhpoldingin normaalimatkalla

    admin   MC tiedotteet  

Saksan Ruhpoldingissa järjestettävä kauden viides maailmancup alkoi normaalikipailuilla. Kaisa Mäkäräinen jatkoi vahvaa menoaan ja sijoittui kisassa kahdeksanneksi. Makuupaikat Kaisa selvitti puhtaalla ammunnalla, mutta molemmilta pystypaikoilta viimeiset laukaukset karkasivat taulun ohi. Eroa kisan voittajaan venäläiseen Olga Zaitsevaan kertyi 2.32. Zaitseva selvitti ampumapaikat puhtaasti, kuten myös kilpailussa toiseksi sijoittunut saksalainen Andrea Henkel ja kolmanneksi sijoittunut ruotsalainen Helena Ekholm. Laura Toivanen sijoittui kisassa sijalle 68. Mäkäräinen jatkaa maailmancupin johdossa 30 pisteen turvin ennen Ekholmia.

Miesten kilpailussa Suomen joukkueen suoritus oli tasavahva. Parhaiten kisassa sijoittui Jarkko Kauppinen, joka oli 38. ja pääsi näin ollen myös maailmancupin pisteille. Jarkolle kertyi kisassa kaksi sakkominuuttia ja hän jäi voittajasta Emil Hegle Svendsenistä 3.59 jälkeen. Myös Timo Antila ampui kaksi ohilaukausta ja oli kisassa 43. Paavo Puurunen sijoittui pykälää huonommin ollen 44.

Tulokset:
Naisten tulokset 13.1.
Miesten tulokset 12.1.