Kaisa Mäkäräinen takaa-ajon kuudes Presque Islessä

admin   MC tiedotteet

Viikonloppuna Yhdysvaltojen Presque Islessä Kaisa Mäkäräinen oli lähellä palkintokorokesijaa takaa-ajossa. Myös Mari Laukkanen oli kilpailussa hyvässä vauhdissa. Mäkäräinen lähti takaa-ajoon sijalta yhdeksän 44 sekuntia Helena Ekholmiin perään. Alkumatka sujui erinomaisesti ja Mäkäräinen nosti itsensä kahden makuupaikan jälkeen kilpailun kärkeen. Molemmat makuut sujuivat puhtaasti. Mari Laukkanen nosti itsensä myös kahden ampumapaikan jälkeen taistelemaan hyvistä sijoituksista. Makuupaikoilta kertyi ainoastaan yksi sakko ja väliajoissa Mari oli parhaimmillaan jo sijalla 12. Vaativat tuuliolosuhteet pystypaikoilta kuitenkin pudottivat molempia urheilijoita alaspäin. Mäkäräinen joutui seitsemän kertaa sakkokierroksille ja viimeiseltä paikalta jäi kaikki taulut ylös. Laukkanen joutui pystypaikkojen jälkeen viidesti sakkokierrokselle ja hänelle kertyi viimeiseltä paikalta neljä sakkoa. Lopputuloksissa Mäkäräinen sijoittui kuudenneksi ja Laukkanen oli 34. Kisan voitti norjalainen Tora Berger, jolle Mäkäräinen hävisi 2.17. Miesten kisassa mukana ollut Jarkko Kauppinen oli 47.

Perjantaina vuorossa olleessa pikakilpailussa Mäkäräinen oli yhdeksäs ja Laukkanen 30. Kaksi sakkoa kisassa ampunut Mäkäräinen hävisi kilpailun voittaneelle Helena Ekholmille 44 sekuntia. Ruotsalainen ampui molemmat ampumapaikat puhtaasti. Miehissä Jarkko Kauppinen oli 50. ja Janne Kantanen 71.

Lauantaina sekaviestissä Suomi oli yhdeksäs häviten voittaja-Saksalle 3.20. Suomen joukkueessa olivat Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Janne Kantanen ja Jarkko Kauppinen.

Mäkäräinen tippui viikonlopun osakilpailun jälkeen maailmancupin kokonaistilanteessa toiselle sijalle. Kärkeen nousi ruotsalainen Helena Ekholm. Heidän välillään on eroa seitsemän pistettä.