Kaisa Mäkäräinen viidenneksi yhteislähtökilpailussa

    admin   MC tiedotteet  

Kauden kahdeksas MC-viikko päättyi tänään Fort Kentissä. Naisten yhteislähtökilpailu päättyi Saksan kaksoivoittoon. Magdalena Neuner ratkaisi kisan kolmannella ampumapaikalla karaten maanaiseltaan Andrea Henkeliltä. Valkovenäjän Darya Domracheva sijoittui kisan kolmanneksi.

Kaisa Mäkäräinen oli jälleen upeassa hiihtovauhdissa, kellottaen päivän niukasti nopeimman hiihtoajan. Kaisa ampui kisan ensimmäisen makuuammunnan nollille. Muilta ampumapaikoilta Kaisa sai kierrettäväkseen yhden sakkokierroksen kultakin.

Viimeisellä hiihto-osuudella nähtiin hurja taistelu Norjan Tora Bergerin ja Kaisa Mäkäräisen välillä. Lopussa Berger oli hiukan vahvempi ja näin Mäkäräisen sijoitus maalissa oli viides. Kärkinelikko Neuner, Henkel, Domracheva ja Berger selvisivät kisasta yhdellä sakkokierroksella, Mäkäräisen kiertäessä sakkokierroksen kilpailussa kolme kertaa.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa otteitaan kauden edetessä vahvistanut Andrea Henkel nousi maailmancupin johtoon 753 pisteellä.Kaisa Mäkäräinen on nyt kokonaiskisassa toinen 744 pisteellä. Ruotsin Helena Ekholm on kokonaiskilpailun kolmantena 723 pisteellä. Tora Berger on MC-kokonaiskisassa neljäntenä 723 pisteellä.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu naisilla MM-kilpailuissa Venäjällä 5.3. jolloin vuorossa on pikakilpailu. Yhteensä MC-osakilpailuja on jäljellä seitsemän.

Tulokset: www.biathlonworld.com