Kaisa Mäkäräinen pikamatkan MM-hopealle

    admin   MC tiedotteet  

Khanty-Mansiskin MM-kilpailut saivat suomalaisittain loistavan startin, kun Kaisa Mäkäräinen onnistui pikamatkalla erinomaisesti sijoittuen kisassa MM-hopealle. Mäkäräinen suoriutui ampumapaikoilta puhtaasti ja hävisi kisan voittajalle saksalaiselle Magdalena Neunerille ainoastaan 12,2 sekuntia. Myös Neuner ampui puhtaasti molemmat ampumapaikat. Kolmanneksi kisassa sijoittui slovakialainen Anastasia Kuzmina, joka hävisi Neunerille 40 sekuntia. Kuzmina joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. Hopean myötä Mäkäräinen nousi takaisin maailmancupin johtoon, koska saksalainen Andrea Henkel oli kisassa vasta 20.

Suomen muut edustajat olivat myös hyvässä vireessä. Mari Laukkanen teki ehjän suorituksen ja oli 29. päästen cup-pisteille. Laukkaselle kertyi yksi sakko makuupaikalta. Puhtaan ammunnan ansiosta Sarianna Repo oli 59. ja näin ollen myös hän pääsi sunnuntain takaa-ajoon. Suoritus oli Revolta kauden paras. Joukkueen kuopus Sanna Markkanen oli kisassa 95.

Miesten kisassa Paavo Puurunen ja Timo Antila pääsivät cup-pisteille. Puurunen oli kisassa 36. ja Antila 39. Jarkko Kauppinen oli 58. ja lunasti paikan takaa-ajoon. Ahti Toivanen oli 87. Kaikille suomalaisille kertyi kaksi sakkoa. Miesten kilpailun voitti saksalainen Arnd Peiffer. Ranskalainen Martin Fourcade oli toinen ja norjalainen Tarjei Boe kolmas.

Pikakilpailun tulokset, naiset 5.3.
Pikakilpailun tulokset, miehet 5.3.