Tuuli sotki Mäkäräisen normaalikilpailun

admin   MC tiedotteet

Takaa-ajon maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen lähti hakemaan lisämenestystä keskiviikon normaalikilpailusta. Heti kilpailun alusta alkaen kävi kuitenkin selväksi, että vaikeat tuuliolosuhteet tekivät ammunnoista onnenkauppaa. Varsinkin alkupäässä ladulle lähteneet kilpailijat joutuivat kärsimään rajusta puuskittaisesta tuulesta. Myös Mäkäräinen joutui toteamaan kisan jälkeen ampuneensa peräti seitsemän sakkoa, jotka pudottivat hänet lopulta sijalle 28. Usealla muulla huipulla oli myös vaikeuksia ampumapenkalla. Esimerkiksi maailmancupin kakkonen saksalainen Andrea Henkel ampui yhdeksän sakkominuuttia ja jäi sijalle 46. Hiihtovauhdissa Mäkäräinen oli porukan nopeimpia.

Kisan suvereeniin voittoon hiihti Ruotsin Helena Ekholm, joka voitti toiseksi tullutta Saksan Tina Bachmannia 2.15. Ekholm suoriutui kisasta ainoana puhtaalla ammunnalla. Pronssille sijoittui yllätysnimi ukrainalainen Vita Semerenko. Voiton myötä Ekholm nousi maailmancupin johtoon tasapisteissä Mäkäräisen kanssa.

Suomalaisista Mari Laukkanen ampui Mäkäräisen tavoin seitsemän sakkoa ja oli 41. MM-debyytin tehnyt Laura Toivanen lähti matkaan isolla numerolla ja ammunnat sujuivat hyvin. Ainoastaan kolmen sakon rasittama Toivanen oli 49. Sarianna Repo puolestaan ampui neljä sakkominuuttia ja sijoitus oli 54.

Normaalikilpailun tulokset, naiset 9.3.

Miesten kisassa suomalaiset jäivät kauas kärjestä. Timo Antila oli parhaana suomalaisena 45. Antilalle kertyi neljä sakkominuuttia. Paavo Puurunen ja Jarkko Kauppinen ampuivat myös molemmat neljä sakkoa. Puurunen oli kisassa 54. ja Kauppinen 70. Sami Orpana keskeytti kisan toisen ammunnan jälkeen. Kisan voitti norjalainen Tarjei Boe ennen venäläistä Maksim Maksimovia ja itävaltalaista Christoph Sumannia.