Mäkäräinen neljänneksi yhteislähdössä

    admin   MC tiedotteet  

MM-kisojen viimeisenä henkilökohtaisena matkana kilpailtiin yhteislähtö. Kisa sai yllättävän käänteen heti lähdön jälkeen, kun usean kilpailijan kolari pudotti Mäkäräisen joukon häntäpäähän. Kalustorikoilta kuitenkin säästyttiin ja matka jatkui. Ensimmäisen ampumapaikan jälkeen kisan kärjessä oli tuttu nimi, kun Magdalena Neuner ampui vakuuttavasti kaikki taulut alas. Mäkäräinen joutui kertaalleen sakkokierrokselle ja oli vasta sijalla 19 lähes puoli minuuttia Neunerin perässä. Myös kahdelta seuraavalta ampumapaikalta kertyi yhdet sakot. Kolmen sakon rasittamana Mäkäräinen näytti jäävän kärkitaistelusta.

Päivän hiihtovauhti oli kuitenkin päivän kolmanneksi nopeinta ja viimeinen ampumapaikka sujui puhtaasti. Viimeiselle hiihtolenkille lähdettäessä kuudennella sijalla ollut Mäkäräinen pääsi vielä kamppailemaan jopa pronssimitalista, mutta Norjan Tora Berger pystyi pitämään hänet takanaan. Maalissa Mäkäräinen oli neljäs häviten pronssia ottaneelle Bergerille 10,2 sekuntia. Berger ampui Mäkäräisen tavoin kolme sakkoa.

Kisan voitti Neuner 4,2 sekunnilla ennen Valko-Venäjän Darya Domrachevaa. Neuner ampui kisassa neljä sakkoa ja Domracheva kolme. Mäkäräinen hävisi Neunerille 24,2 sekuntia.

Neljännen sijan myötä Mäkäräinen nousi takaisin maailmancupin kärkeen seitsemän pisteen erolla Ruotsin Helena Ekholmiin. Neuner nousi kokonaistilanteessa jo sijalle kolme. Eroa Mäkäräiseen on 60 pistettä. Maailmancupissa on jäljellä vielä kolme henkilökohtaista matkaa viikon päästä Holmenkollenilla.

MM-kisat päättyvät huomenna naisten viestikilpailuun.

Yhteislähtö tulokset, naiset 12.3.