Mäkäräinen neljäs Holmenkollenin takaa-ajossa

    admin   MC tiedotteet  

Maailmancup-kausi on viimeistä silausta vaille valmis. Kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa Kaisa Mäkäräinen vahvisti asemiaan maailmancupin kokonaiskilpailun voiton suhteen. Holmenkollenin viikonloppu alkoi mollivoittoisesti, kun Mäkäräinen sijoittui pikakilpailussa vasta sijalle 19. Kisan voitti MM-kisoissa vahvassa vireessä ollut Magdalena Neuner. Takaa-ajokilpailusta tuli kuitenkin todella mielenkiintoinen, kun Neuner joutui jättämään kilpailun väliin sairauden takia. Toiseksi pikakilpailussa sijoittunut Norjan Tora Berger pääsi takaa-ajoon piikkipaikalta ja näin ollen tavoittelemaan Mäkäräisen kiinniottoa kokonaistilanteessa.

Ensimmäisellä ampumapaikalla Berger kuitenkin joutui peräti kolmesti sakkokierrokselle ja Mäkäräinen hoiti oman osansa puhtaasti. Samalla sijoitus nousi kymmenisen pykälää. Kilpailun kärkeen nousi Andrea Henkel. Toisella makuupaikalla Mäkäräinen joutui kahdesti sakkokierrokselle, kuten myös Berger. Henkel jatkoi edelleen puhdasta sarjaansa. Kolmas paikka Mäkäräiseltä onnistui hyvin ja kaikki taulut kaatuivat. Viimeiselle paikalle tultaessa Mäkäräinen kamppaili jopa sijoituksesta kärkikolmikkoon. Kisan viimeinen laukaus kuitenkin karkasi maalitaulun ohi ja sijoitus jäi neljänneksi. Kisan voittoon hiihti slovakialainen Anastasia Kuzmina, toiseksi valkovenäläinen Darya Domracheva ja kolmanneksi Henkel. Kisassa mukana ollut Mari Laukkanen onnistui erinomaisesti nostaen sijoitustaan 17 pykälää. Laukkanen oli kisassa 25. ja hän ampui yhteensä viisi sakkoa.

Mäkäräisen pahimpina uhkaajina kokonaiskilpailussa olevat ruotsalainen Ekholm ja norjalainen Berger jäivät taakse, joten kauden päättävään yhteislähtöön suomalainen sai erinomaisen lähtökohdan. Eroa kokonaistilanteessa toisena olevaan Bergeriin on 41 pistettä ja Ekholmiin 44 pistettä. Henkel on 50 pisteen päässä kärkitilasta.

Takaa-ajon tulokset, naiset 19.3.