SAhL päätöksiä

    admin   MC tiedotteet  

Suomen Ampumahiihtoliitto piti kevätkokouksensa viime lauantaina.

Kauden 2010-2011 parhaana ampumahiihtäjänä palkittiin maailmanmestari, maailmancupin kokonaisvoittaja Kaisa Mäkäräinen. Parhaaksi nuoreksi ampumahiihtäjäksi nimettiin Ahti Toivanen. Kaisan ja Ahdin seura on Kontiolahden Urheilijat. Ansioituneena seuravalmentajana palkittiin Leppävirran Virin Jari Junttanen. SAhL muisti myös Kaisan henkilökohtaista valmentajaa Jarmo Punkkista.

Kevätliittokokous hyväksyi vuoden 2010 vuosikertomuksen ja SAhL tilinpäätöksen 2010

Vuoden 2010 toiminnan todettiin olleen vilkasta ja monelta osin tuloksellista. Vuosi 2010 oli SAhL 50 vuotta juhlavuosi. Pääjuhlaa vietettiin huhtikuussa Lahdessa. Vuoden 2010 Talviolympialaisiin SAhL sai neljä ampumahiihtäjää. Tuloksellisesti Olympialaiset eivät vastanneet odotuksia. Syyskuussa järjestetyssä IBU-kongressissa Suomi sai järjestettäväkseen vuoden 2015 MM-kilpailut. Vuosi 2010 huipentui Kaisa Mäkäräisen kahteen MC-osakilpailuvoittoon. SAhL talous on edelleen kireä. Vuoden 2010 aikana kehitys on kuitenkin lähtenyt parempaan suuntaan. Taloudellinen tulos vuodelta 2010 oli -20 000 euroa.

SAhL hallitus nimesi valmennusryhmät kaudelle 2011-2012

A-maajoukkue

Mari Laukkanen, Sanna Markkanen, Kaisa Mäkäräinen, Timo Antila, Sami Orpana, Jarkko Kauppinen, Ahti Toivanen

B-maajoukkue

Sarianna Repo, Laura Toivanen, Matti Hakala, Antti Raatikainen, Jori Rantahakala, Ville Simola

Nuorten MM-ryhmä

Krista Berg, Meri Maijala, Risto-Matti Hakola, Olli Hiidensalo, Mika Kantele, Atte Kiskola, Mikael Koivunen, Mika Lammi, Aku Moilanen, Mikko Repo, Vili Vajanto

Kyky-ryhmä

Jenny Ingmann, Sanja Metsärinta, Kirsi Pokela, Erika Pyssysalo, Heikki Laitinen, Henri Lehtomaa, Jari Manninen, Kalle Nousiainen, Andreas Selenius

Valmentajanimitykset vahvistetaan 7.6.2011