Kaisa Mäkäräisen odotukset Östersundissa viikonlopun kisoissa

    admin   MC tiedotteet  

Seitsemän suomalaisampumahiihtäjää on valmiina avaamaan maailmancup-kauden Ruotsin Östersundissa tällä viikolla. Maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa puolustava Kaisa Mäkäräinen lähtee cupin avaavaan normaalimatkan kilpailuun torstaina maltillisin odotuksin.
”Normaalimatkalla toivon, että hiihtovauhdin osalta olisin kärkipäässä. Suuria odotuksia ei ole. Enemmän odotan viikonlopusta, jolloin pikamatkalla ja takaa-ajossa olisi kiva saada hyvät suoritukset”, Mäkäräinen sanoi.

Joensuulainen valmistautui maailmancupiin kilpailemalla Östersundissa jo sunnuntaina IBU-cupissa. Tuloksena oli kolmesta sakosta huolimatta pikakilpailussa komea voitto vakuuttavalla hiihdolla.
”Keli oli silloin raskas, kun oli uutta lunta. Olen todella tyytyväinen hiihtoon, sain itsestäni irti. Ammunnassa oli omia sössimisiä. En ole siitä huolissani, ammunta tuntui hyvältä.”Mäkäräinen lopetti lauantaina antibioottikuurin, jonka hän sai kurkunpääntulehdukseen. ”Kontiolahden kisojen aikaan perjantaista sunnuntaihin se oli pahimmillaan. Tällä viikolla olen jo pystynyt ihan hyvin treenaamaan”, Mäkäräinen kertoi sunnuntai-iltana.

Kauppinen, Antila ja Toivanen avaavat suomalaisten cup-kauden

 

Kilpailut alkavat keskiviikkona miesten normaalimatkalla, johon suomalaisista osallistuvat Timo Antila, Jarkko Kauppinen ja Ahti Toivanen. Joensuussa asuva vieremäläinen Jarkko Kauppinen, 29, on odotuksissaan varovainen, vaikka lähtökohdat kauteen ovat hyvät.
”Varmaan on parempi tilanne kuin viime vuonna, mutta en lupaile mitään. Viimeiset kisat ovat menneet hyvin, mutta katsotaan. Nöyränä pitää lähteä. Sekä hiihdossa että ammunnassa pitää näissä kisoissa onnistua”, Kauppinen sanoo.
Hänellä on takanaan onnistunut harjoituskausi, jota eivät sotkeneet loukkaantumiset tai sairastelut.
”Harjoituskausi oli nousujohteinen, ja näyttäisi, että siitä on jotain jäänyt takkiinkin. Määrällisesti olen harjoitellut saman verran kuin aiemmin, mutta tehoja on tullut enemmän. Lisäksi kontrollia on tullut enemmän, on ollut selkeitä lepo- ja palautusjaksoja. Ammuntaan on haettu lisää varmuutta, laukauksia on tullut enemmän”, Kauppinen kertoo. 
Päävalmentaja Per-Ole Lindell odottaa keskiviikon avauskilpailua keskenään tasaisen suomalaiskolmikon osalta mielenkiinnolla.
”On mielenkiintoista nähdä, millä tasolla suomalaiset ovat. Heillä on ollut hyvä harjoituskausi”, Lindell sanoo.

Suomen joukkue Östersundissa:
Naiset: Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Sarianna Repo, Sanna MarkkanenMiehet: Timo Antila, Jarkko Kauppinen, Ahti Toivanen
Medioilla on mahdollisuus haastatella joukkuetta sopimalla joukkueenjohtajan kanssa haastatteluista seuraavasti: Naiset, 29.11.2011 klo 21.00 – 22.00 (aika Suomen aikaa)

Kilpailuohjelma Östersundissa (ajat Suomen aikaa):

Keskiviikko: 18.15 Miesten 20 km
Torstai: 18.15 Naisten 15 km
Perjantai: 17.15 Miesten pikakilpailu 10 km
Lauantai: 15.30 Naisten pikakilpailu 7,5 km
Sunnuntai: 13.15 Miesten takaa-ajo 12,5 km, 15.30 Naisten takaa-ajo 10 km