Suomalaiskolmikolla vaikea avaus Östersundissa

    admin   MC tiedotteet  

Suomalaismiesten kolmikko ei onnistunut toivotusti ampumahiihdon maailmancupin avauksessa Östersundissa. Timo Antila oli normaalimatkan kilpailussa parhaana 59:s, Jarkko Kauppinen 81:s ja Ahti Toivanen 95:s. Kilpailun voitti yhdellä sakkominuutilla selvinnyt Ranskan Martin Fourcade. Neljä sakkoa ampunut Antila hävisi Fourcadelle 6.17,8.
”Alku oli heikko. En oikein saanut kisarytmiä päälle, mutta toisen kierroksen lopulla alkoi kroppa toimia ja hiihto tuntua paremmalta. Ammunnassa ensimmäisellä paikalla oli epätasainen matto, ja pääsin vähän huonosta asennosta ampumaan, ja siitä meni sitten kaksi ohi. Se oli sellainen aloittelijan virhe. Sitä ensimmäistä kierrosta lukuun ottamatta ihan hyvä kisa, pari minuuttia jos olisi ajasta saanut pois, olisi voinut olla tyytyväinen”, Antila tuumi.

 

Myös Kauppista rasitti neljä sakkominuuttia, Toivasta viisi. Päävalmentaja Per-Ole Lindell sanoi odottaneensa suomalaiskolmikolta parempaa.

”Ei ollut hyvä aloitus, vaikea kisa. Sitä se oli muillekin, paljon tuli sakkoja. Timon suoritus oli OK, jos hän vaan olisi lähtenyt kovempaa. Timo syttyi kisaan pikkuhiljaa. Jarkko ja Ahti sen sijaan väsyivät loppua kohden”, Lindell tuumi tuoreeltaan suomalaisten otteista.
Torstaina Östersundissa kilpaillaan naisten normaalimatka, jossa mukana ovat Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Sarianna Repo ja Sanna Markkanen.