Mäkäräinen nousi takaa-ajon kakkoseksi Östersundissa

    admin   MC tiedotteet  

Kaisa Mäkäräisen mainiot esitykset ampumahiihdon maailmancupissa jatkuivat sunnuntain takaa-ajossa. Mäkäräinen nappasi viikonlopun päätöskilpailussa komean kakkossijan jääden voiton vieneestä Norjan Tora Bergeristä 33 sekuntia.
Mäkäräisen kakkossija oli lopulta selkeä, vaikka sakkoja tulikin kaksi; kertaalleen sekä makuu- että pystypaikalta. Kolmanneksi sijoittunut Magdalena Neuner jäi kärkikaksikosta vajaan puolentoista minuutin päähän.

”Minulle jäi hyvä fiilikset, kun onnistuin petraamaan eiliseltä. Vaikka aloin väsyä loppua kohden, päivän suoritus oli ehjä ja onnistuin tekemään oman hyvän hiihdon. Ammuntakin kulki tänään paremmin, kun olosuhteet olivat helpommat. Sakkoja tuli, mutta muuten viikonloppu meni kokonaisuudessaan ihan yli odotusten. Tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin.”
Myös Mari Laukkanen, joka selviytyi toisena suomalaisnaisena takaa-ajoon, onnistui sunnuntaina hyvin. Laukkanen ampui kolme sakkoa, mutta nousi vahvan hiihdon ansiosta maailmancupin pisteille, ja sijoittui lopulta 34:nneksi.
”Eteenpäinmenoa koko ajan ja kauden ekat pisteet lämmittävät mieltä. Hiihto oli tänään raskasta kelin takia, mutta jaksoin taistella. Viikonlopusta jäi jossiteltavia asioita, mutta nousuvoittoisuus oli positiivista”, Laukkanen analysoi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Itävallan Hochflizenissä 7.-11.12.