Maailmancup jatkuu talvisessa Hochfilzenissä

    admin   MC tiedotteet  

Ampumhiihdon maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Itävallan Hochfilzenissä, jossa mukana on kaikkiaan kahdeksan suomalaista. Paikkakunnalla päästään kilpailemaan talvisissa puitteissa, sillä yön aikana lunta satoi 30 senttimetriä. Päävalmentaja Per-Ole Lindellin mukaan hiihto-olosuhteet olivat erinomaiset jo ennen sitäkin.

”Meillä on ollut muutama palauttava päivä. Eilen ja tänään treenataan vähän enemmänkin”, Lindell kertoi joukkueen yleistilanteesta.
Kauden vahvasti aloittanut Kaisa Mäkäräinen piipahti Östersundin jälkeen Linnan juhlissa ja saapuu Hochfilzeniin tänään keskiviikkona. Mari Laukkanen onnistui Östersundin takaa-ajossa ilahduttavasti, ja Lindell odottaa saman vireen jatkuvan.
”Odotan, että Mari petraa vielä. Ei isoa askelta, mutta askel vielä Östersundin takaa-ajoon verrattuna. Miehiltä odotan parempaa kuin Östersundissa. Vaikea sanoa, mihin se riittää, mutta ainakin 40 joukkoon on tavoite. Onnistuneella ammunnalla 30 parhaan joukkoon pääsy on täysin mahdollista. Varovaisin odotuksin mennään”, Lindell sanoo.
Hochfilzenin ohjelmassa on sunnuntaina kauden ensimmäiset viestit.

 

Viisi suomalaista IBU-Cupissa Ridnaussa viikonloppuna

Hochfilzenissä kilpaillaan kahtena peräkkäisenä viikkona, sillä Ranskan Annecyssä pidettäväksi aiotut kilpailut siirrettiin Hochfilzeniin. Suomalaisia kilpailee tällä viikolla myös Italian Ridnaussa käytävissä IBU-Cupin kilpailuissa. Siellä mukana ovat naisista Annukka Siltakorpi, Laura Toivanen ja Eevamari Oksanen sekä miehistä Matti Hakala ja Ville Simola. Ridnaussa ohjelmassa on lauantaina normaalikilpailut ja sunnuntaina pikamatkat.

Suomen joukkue tämän viikon Hochfilzenin maailmancupissa

Naiset: Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Sarianna Repo, Sanna Markkanen.
Miehet: Timo Antila, Jarkko Kauppinen, Ahti Toivanen, Sami Orpana.

Ohjelma tällä viikolla (ajat Suomen aikaa):

Perjantai:
11.30 Miesten pikamatka
15.30 Naisten pikamatka
Lauantai:
12.00 Miesten takaa-ajo
15.00 Naisten takaa-ajo
Sunnuntai:
11.30 Miesten 4×7,5 km viesti
15.30 Naisten 4×6 km viesti

Kilpailuja voi seurata suorina lähetyksinä YLE TV2:lla.