Suomi 18:s sekaviestissä

    admin   MC tiedotteet  

Suomi sijoittui 18:nneksi ampumahiihdon maailmancupin kauden ensimmäisessä sekaviestissä (2×6+2×7,5) Itävallan Hochfilzenissä. Joukkueessa hiihtivät Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Ahti Toivanen ja Jarkko Kauppinen.

”Ei 18:s sija ole sitä mitä haettiin, tavoitteena oli olla 10-11 sijoilla. Ahdilla oli tänään valitettavasti ammunnassaan ongelmia patruunoiden kanssa, ja vaikka hän hiihti todella hyvin, paljon jäi harmittamaan. Kaisalla oli tänään maailmanluokan suoritus, todella kova suoritus. Ehkä jopa vielä parempi kuin eilen takaa-ajossa. Mari hiihti pirteästi, mutta ohilaukaukset valitettavasti verottivat. Jarkolla ei ollut tänään suksella paras päivä, mutta ammunta oli OK”, päävalmentaja Per-Ole Lindell summasi suomalaisten viestin.
Suomalaisittain alkukaudessa on ollut paljon hyvää.
”Kaisan osalta näimme jo IBU-cupissa Östersundissa, että homma toimii. Kaisan lisäksi huolto on ollut alkukauden todella hyvä. Huollolle on sattunut vain yksi huono kisa, jossa vähän jäimme kärjestä. Sanna Markkasen kahdeksas sija IBU-cupissa ja Marin hyvät hiihdot ovat olleet myös hyviä asioita naisten puolella”, Lindell sanoo.
Suomalaismiehet eivät ole vielä yltäneet sille tasolle, jonne heitä harjoituskauden perusteella on odoteltu.
”Miehet ovat alisuorittaneet, heitä odotin korkeammalle. En oikein osaa sanoa, mistä se johtuu. Joulutauolla täytyy keskittyä lajisuoritukseen, hiihtovauhdissa he ovat nyt hyvin mukana. Positiivista on, että Ahti parantaa koko ajan”, Lindell sanoi.
Maailmancup jatkuu Saksan Oberhofissa 4.-8. tammikuuta.