Ampumahiihdon Pohjanmaa-cup 2012 alkaa

    admin   MC tiedotteet  

Pohjanmaa-cupin tavoitteena on saada aikaan tasokas kotimainen ampumahiihdon kilpailusarja. Sarjasta pyritään tekemään jokavuotinen perinne. Cupin parhaille jaetaan rahapalkinnot. Pohjanmaa-cupin sarjat ovat miehet, naiset, Naiset 21v, miehet 21v, naiset 19v ja miehet 19v. Kilpailusarja käydään normaalien kansallisten kilpailujen yhteydessä.

Pohjanmaa-cupin kisoja järjestävät seurat ovat Seinäjoen Hiihtoseura, Jurvan Urheilijat, Kauhajoen Karhu, Ähtärin Seudun Ampujat ja Jalasjärven Jalas. Cupin yhteispisteisiin lasketaan kolmen parhaan kilpailun pisteet. Kilpailusarjassa on käytössä ns. keltainenliivi kunkin sarjan johtajan merkkinä.Pohjanmaa-cupin sarjojen kolmelle parhaalle jaetaan rahaa yhteensä noin 2500 euroa. Kilpailuihin odotetaan noin 150 – 200 osallistujaa kuhunkin kilpailuun, joten yhteensä saadaan 800-1000 suoritusta. Kilpailut ovat Jalasjärvellä ja Kauhajoella 13.-14.1.2012, Ähtärissä ja Seinäjoella 4.-5.2.2012, sekä sarjan ns. finaali Jurvassa 19.2.2012. Kilpailuihin on tulossa urheilijoita ja heidän huoltajiaan ympäri Suomen.

Kilpailusarjan suojelijana toimii moninkertainen ampumahiihdon maailmanmestari ja olympiahopeamitalisti Heikki Ikola.

Kisojen koitisivut: http://pcah.nettisivu.org/