Ennätysmäärä joukkueita Nuorten MM-kilpailuihin Kontiolahdelle 18.-26.2.

    admin   MC tiedotteet  

Kaikkien aikojen suurin osanottajamäärä on tulossa helmikuussa Kontiolahdella pidettäviin ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuihin. Helmikuun 18.-26. maailmanmestaruusmitaleita Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen laduilla ja ampumapaikalla tavoittelee 458 nuorta urheilijaa. Tähän mennessä kilpailuihin on ilmoittautunut 37 maata.  Yhteensä urheilijoita ja joukkueiden huoltajia on tulossa 710.

Suurimmat osaottajamäärät tulevat 21-vuotiaiden sarjoihin. Miesten sarjoihin 126 ja naisten 99. Myös 19-vuotiaiden sarjoissa on ennätysosanotto. Miesten kilpailuissa 127 ja naisten 106 nuorta ampumahiihtäjää. Suurimmat joukkueet ovat tulossa Venäjältä, Valko-Venäjältä, Virosta ja Saksasta.  Pienimmät Turkista ja Hollannista. Suomesta mukana on 20 ampumahiihtäjää. Nuorten MM-kilpailuissa lajeina ovat normaalimatkat, viestit, pika- ja takaa-ajokilpailut.

Kontiolahden kilpailujen suosiota on lisännyt tulevat vuoden 2015 MM-kisat. Monet nyt nuorten sarjoissa kilpailevista ampumahiihtäjistä ovat silloin mukana taistelemassa yleisten sarjojen mestaruuksista. Nyt jo 2015-kisat ovat lisänneet Kontiolahden suosiota harjoittelu- ja leiripaikkana.

Ampumahiihdon nuorten MM-kilpailujen suojelijana on kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Kilpailujen johtajana on Tuomas Ylä-Tuuhonen.

Nuorten MM-kisojen englanninkieliset sivuille pääset tästä.