Kaisa Mäkäräinen kauden ensimmäiseen voittoon

    admin   MC tiedotteet  

Kaisa Mäkäräinen saavutti kauden ensimmäisen maailmancup-voiton Tshekin Nove Mestossa järjestetyssä normaalikilpailussa. Kaksi sakkominuuttia ampunut Mäkäräinen alitti maaliin tullessaan Ruotsin Helena Ekholmin kärkiajan 22 sekunnilla. Ekholm suoriutui kisasta yhdellä sakolla. Kisan kolmas olis myös kaksi sakkoa ampunut Saksan Magdalena Neuner, joka hävisi Mäkäräiselle 32 sekuntia. Hiihtovauhdissa Mäkäräistä nopeampi oli ainoastaan Valko-Venäjän Darya Domracheva, joka kuitenkin epäonnistui ampumapaikalla ja oli kisan viides. Voitto oli Mäkäräisen ensimmäinen normaalimatkan kilpailussa.

Voiton myötä Mäkäräinen nosti itsensä maailmancupin kokonaistilanteessa kolmanneksi ohi venäläisen Olga Zaitsevan. Maailmancupin kärjessä jatkaa Neuner ja toisena on Domracheva. Mäkäräinen on jäänyt kärjestä 71 pistettä.

Mari Laukkanen oli kilpailussa sijalla 54 ja hänelle kertyi kuusi sakkominuuttia. Eevamari Oksanen puolestaan jäi kahdeksan sakon rasittamana sijalle 84 .

Kilpailun tulokset löytyvät IBU:n sivuilta.