Kaikki kolme suomalaisnaista selvitti tiensä sunnuntain takaa-ajoon

    admin   MC tiedotteet  

Nove Meston kisaviikonloppu jatkui naisten pikakilpailulla haasteellisissa olosuhteissa. Kova tuuli ja ajoittain erittäin sakea lumisade vaikeutti kilpailijoiden ammuntatyöskentelyä ja suomalaisetkin joutuivat tämän kokemaan. Normaalikisan kaksi päivää aiemmin voittanut Kaisa Mäkäräinen taisteli makuupaikan jälkeen vielä kärkisijoista, mutta pystypaikalta jäi kaikki taulut kaatumatta. Yhteensä kuuden sakon rasittama Kaisa putosi tämän jälkeen kärkikahinoista ollen lopulta sijalla 14. Kisan voittajalle Venäjän Olga Zaitsevaan tappiota kertyi 1.42. Zaitseva oli kisan ainoa nolla-ampuja. Toiseksi sijoittui Norjan Tora Berger (1+1) ja kolmanneksi Saksan Magdalena Neuner (0+3).

Mari Laukkanen aloitti kisansa erinomaisesti ja makuupaikalta kaatui kaikki taulut. Myös hänelle pystypaikka tuotti ongelmia, mistä seurauksena oli neljä sakkokierrosta. Lopputuloksissa Laukkanen oli sijalla 34 keräten maailmancup-pisteitä. Eevamari Oksanen onnistui ampumapaikalla hyvin. Tuloksena oli puhdas ammunta makuulta ja kaksi sakkoa pystystä. Sijoitus hänellä oli 58, mikä oikeutti lähtöpaikkaan sunnuntain takaa-ajossa.

Kilpailun tulokset löydät tästä