Kaisa Mäkäräinen Vuoden urheilija 2011

    admin   MC tiedotteet  

Kaisa Mäkäräinen valittiin Vuoden urheilijaksi Suomen Urheilugaalassa. Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä Mäkäräinen keräsi ylivoimaiset pisteet ennen maastohiihdon maailmanmestari Matti Heikkista. Mäkäräisen pisteet olivat 3205 (251 ykkössijaa), kun Heikkinen keräsi 2453 pistettä (14). Suomen jääkiekkomaajoukkue oli kolmannella sijalla 1578 pisteellään (48).

Kaudella 2010-2011 Mäkäräinen teki lopullisen läpimurron ampumahiihdon eliittiin. Kauteen mahtui muun muassa Venäjän Khanty-Mansiyskissä voitetut takaa-ajon maailmanmestaruus ja pikamatkan MM-hopea. Lisäksi kauden kruunasi maailmancupin kokonaiskilpailun voitto ensimmäisenä suomalaisena kautta aikain.

Suomen Ampumahiihtoliitto onnittelee Kaisa Mäkäräistä tästä mahtavasta saavutuksesta.