Seitsemän suomalaista näyttää osaamistaan kotiladuilla

    admin   MC tiedotteet  

Kontiolahden maailmancupiin osallistuu viikonvaihteessa seitsemän suomalaista ampumahiihtäjää. Joensuussa asuville Kaisa Mäkäräiselle, Laura Toivaselle, Jarkko Kauppiselle ja Ahti Toivaselle Kontiolahden maailmancup on kirjaimellisesti kotiladuilla, sitä se on oikeastaan myös Vuokatissa asuvalle enolaiselle Mari Laukkaselle.  Vain Sanna Markkanen ja Timo Antila eivät ole Kontiolahdella aivan kotiladuillaan.
”Kotikisat ovat meille tärkeät. Näyttämisen halu on suuri, toivottavasti urheilijat saavat jännityksensä hallintaan ja pystyvät näyttämään parastaan kotiladuilla. Kisoilla on merkitystä myös MM-valintojen osalta, sillä neljäs ja viides nimi sekä miehissä että naisissa ovat vielä auki”, päävalmentaja Per-Ole Lindell sanoi.
Vaikka suurimmat odotukset kohdistuvat Mäkäräiseen, myös Oslossa hienosti askeleen eteenpäin ottanut Mari Laukkanen on naisten puolella erityisen mielenkiintoinen seurattava. Keskiviikkoillan tiedotustilaisuudessa Mäkäräinen kehui Kontiolahden latuja hänelle hyvin sopiviksi ja hyviä nousuja sisältäviksi. Kotikisoihin hän lähtee luottavaisin mielin. Hän odottaakin hiihdosta paljon, samoin ammunnasta.
”Kaisa oli nyt Oslon jälkeen ampumatta pari päivää, mutta kävi keskiviikkona ampumassa”, Lindell kertoo hyvin sujuneesta harjoituksesta.
Kontiolahden maailmancupin kotisivuilta kisa-aikataulu ja muuta lisätietoa: www.biathlon-kontiolahti.fi