Suomi onnistui mukavasti sekaviestissä

    admin   MC tiedotteet  

Pakkasta oli niukasti alle sallitun, kun Kontiolahden maailmancup avattiin sekaviestillä. Suomen nelikko Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Ahti Toivanen ja Jarkko Kauppinen sijoittui seitsemänneksi. Viesti alkoi suomalaisittain suorastaan loistavasti, kun Mäkäräinen päästi Laukkasen kärjessä toiselle osuudelle. Viestin voitti Ranska ennen Ukrainaa. Suurin osa maailman ehdottomista huipuista ei kylmyyden vuoksi hiihtänyt, mutta suomalaisparhaimmisto Mäkäräistä myöten halusi kotiyleisön edessä hiihtää.
”Ei sormissa niin tuntunut. Ekalla kierroksella oli päällysrukkaset, jotka heitin ennen ammuntaa pois. Ne varmasti auttoivat siinä, että sormet pysyivät lämpimänä koko kisan. Reisissä tuntui. Vaikka oli kaksi kerrastoa, joista toinen oli tuulikerrasto, vaatetta on niin paljon, että meno alkaa olla jäykkää. Lumi nousussa on todella hidasta, joten niissä tuntui vähän michelinmiesmäiseltä ololta, kun yritti taapertaa ylös niitä nousuja”, Mäkäräinen kertasi pakkasen vaikutuksia.
Joukkue päätti Mäkäräisen mukaan torstai-iltana keskusteltuaan tilanteesta, että jokainen saa reilusti sanoa, jos pakkanen tuntuu liian raa’alta kilpaa hiihtämiseen ja viesti jäisi väliin.
”Kenenkään terveydellä ei leikitä”, Mäkäräinen sanoo.
Laukkanen oli kylmään ilmaan varautunut, eikä sitä sen kummemmin myöskään voivotellut.
”Oman yleisön kannustus ja tuo paikka mihin pääsi (kärjessä lähtemään) olivat minulle eniten vaikuttavia asioita tänään. Huomasin tuossa ammunnassa, että varmistelua oli ilmassa”, Laukkanen sanoi ja uskoi, että lauantaina päästään lämpimämmässä kelissä kilpailemaan.
Ahti Toivanen sanoi pakkaskisojen olevan hänelle vaikeita, koska pakkanen käy hänellä niin paljon keuhkoihin.
”En tiedä, onko siinä perinteistä rasitusastman tynkää tulossa tai muuta, mutta kylmällä aina tuntuu. Huomenna on varmaan parempaa, nyt oli kuitenkin parin viikon tauko kisoista. Huomenna jos vähintään takaa-ajoon pääsisi, mutta pisteille toivoisin pääseväni”, Toivanen mietti.
Kontiolahdella oli pakkasesta huolimatta hyvä kisatunnelma, kun kotimaisten katsojien lisäksi erityisesti venäläiskatsojat kannustivat urheilijoita. Lauantaina kilpaillaan pikamatkat.