Kaikki suomalaiset takaa-ajoon

    admin   MC tiedotteet  

ahtitoivanen2Suomalaismiehet onnistuivat kotiyleisön edessä mallikkaasti pikakilpailussa Kontiolahden maailmancupissa, sillä kaikki kolme selvisivät sunnuntain takaa-ajoon. Kolmikosta parhaiten onnistui Ahti Toivanen, joka sijoittui 39:nneksi. Jarkko Kauppinen oli 45:s ja Timo Antila 51:s. Kaikki suomalaismiehet ampuivat kolme ohilaukausta. Kilpailun voitti Ranskan Martin Fourcade. Toivanen nappasi myös kaksi maailmancupin pistettä.
Toivanen hävisi Fourcadelle 1.33,3. Toivanen totesi tänään olleen hiihdossa ”ihan eri mies”, kun lämpötila oli muutama aste eilistä korkeampi. Hän kuvasi hiihtoaan muutenkin normaaliksi.
”Tänään pystyin aika normaalisti hengittämään, ja kun oli pikkuisen liukkaampi keli, oli jo ihan mukava hiihtää. Auttoi paljon, että oli noin paljon kannustamassa porukkaa. Viimeisellekin lenkille, vaikka jo pahalta tuntui, sain hyvän tatsin päälle. Ammunta ihan OK, vähän hidasta ammuntaa oli, näillä paksummilla hanskoilla ei ole niin hyvä tatsi liipasimeen, mutta tyytyväinen olen”, Toivanen sanoi.
Jarkko Kauppinen aloitti kilpailun upeasti nolla-ammunnalla, mutta pystystä valitettavasti lipsahti kaksi ohilaukausta.
”Molemmat meni sieltä todennäköisesti kello neljästä-viidestä. Sellainen perussuoritus, se ei vaan näissä karkeloissa riitä, pitäisi pystyä tekemään huippusuoritus. Jaloissa oli vähän sellainen tuntuma, että ei ihan lihakset olleet terävimpänä, vähän pakkasjumia”, Kauppinen arvioi.
Timo Antila aloitti Kauppisen tavoin nolla-ammunnalla, mutta toiselta paikalta sakkoja tuli kaksi.
”Tasaista menoa, en aivan pystynyt viimeisiä ottamaan kropasta irti. Tasainen hiihto. Pystystä kaksi sakkoa on tietenkin liikaa, mutta ei tuntunut huonolta, osumat olivat tosi lähellä ja hyvällä tuurilla olisi voinut nollakin tulla. Aina vähän vaatisi onneakin”, Antila sanoi.