Mäkäräinen taisteli toiseksi, myös Laukkanen onnistui jälleen

    admin   MC tiedotteet  

kaisanaama2Kaisa Mäkäräinen taisteli kovan kannustuksen siivittämänä edessä toiseksi Kontiolahden maailmancupin pikakilpailussa. Mäkäräistä hidasti vain yksi ensimmäiseltä makuupaikalta tullut ohilaukaus, jota hän ei jaksanut harmitella.
”Se nyt ei ole niin vaarallista. Tänään ampumaprosentti oli kuitenkin 90, sehän on paljon yli keskiarvoni. Hyvä kisa kaiken kaikkiaan”, Mäkäräinen sanoi iloisena.
Mäkäräinen hävisi voiton vieneelle Saksan Magdalena Neunerille 12,3 sekuntia. Lauantaista keliä hän kuvasi ”asialliseksi”.
”Oli paljon helpompi keli kuin eilen. Hiihdossa alku tuntui itsestä ihan hyvältä, mutta kello ei vaan tykännyt siinä ekalla ringillä, ilmeisesti se lähti vähän tahmeasti käyntiin. Ammunnassa taas ekalla makuulla meinasi olla vähän sormien kanssa ongelmia, ei ollut ihan paras mahdollinen tatsi liipasimeen, mutta en ehkä sen piikkiin sitä (ohilaukausta) laittaisi. Pystylle sormet jo lämpenivät.”
Joensuulainen olisi toivonut päässeensä hiihtämään alkuperäisellä radalla, josta nyt puuttui kaksi Mäkäräiselle erittäin hyvää nousua.

”Olisin toivonut, että kiven nousu ja seinänousu olisivat olleet mukana. Toki siinä oli yksi kova nousu, mutta ehkä 1,7 kilsaa oli pelkkää tasaista. Tasainen ei ole ihan minun vahvuuteni, toki kovan nousun jälkeen on paljon tasaista, jossa pitää myös jaksaa tehdä töitä, mutta vahvempi olen nousuissa kuin tasaisella. Huomenna on kuitenkin alkuperäinen rata, joten kiva päästä hiihtämään nousuja”, Mäkäräinen sanoi.
Huomista takaa-ajoa Mäkäräinen odottaa muutenkin innolla.
”Toivottavasti Domratsheva hiihtää minut kiinni ja rupeaa vetämään minua tuolla ladulla”, Mäkäräinen viittasi 4,7 sekuntia takaansa lähtevään valkovenäläiseen.
marilaukkanenammuntaMyös Mari Laukkanen onnistui mainiosti, sillä hän jakoi 19. sijan. Laukkanen ampui pystystä yhden ohilaukauksen ja hävisi voittajalle 1.34,9. Kilpailuunsa hän oli suorituksena tyytyväinen, samoin sijoitukseensa.
”Itselle tosi tärkeä suoritus, oli sijoitus mikä tahansa. Ihan kropasta tuli läpi se sakko. Se oli todella iso virhe, eikä sitä pysty jossittelemaan. Toisaalta pitää olla tyytyväinen, että sain korjattua kaksi aiempaa laukausta, jotka meinasivat lähteä samalla tavalla. Kun tulee liian kiire siinä tuonnissa, tahtoo laukaisuhetkellä nykäistä. Ei ole ensimmäinen kerta, mutta yleensä on mennyt useampikin ohi”, Laukkanen kertasi iloiseen tyyliinsä ohilaukaustaan.
Sanna Markkanen ja Laura Toivanen sen sijaan eivät selviytyneet sunnuntain takaa-ajoon. Markkanen oli 77:s ja Toivanen 78:s.