Mäkäräinen nousi upeaan voittoon, Kauppinen ilahdutti 21. sijalla

    admin   MC tiedotteet  

kaisanettiKaisa Mäkäräinen jatkoi hienoja suorituksiaan Kontiolahden maailmancupissa, kun hän otti kauden toisen voittonsa sunnuntaina takaa-ajossa. Kilpailuun kakkossijalta päässyt joensuulainen ratkaisi voittotaiston viimeisessä ammunnassa, jossa hän selvisi ohilaukauksitta Saksan Magdalena Neunerin jouduttua kahdelle sakkokierrokselle. Mäkäräinen ehti maaliin lopulta 35,9 sekuntia Neuneria aikaisemmin, ja ehti poimia Suomen lipunkin käteensä maalisuoralla. Mäkäräiselle kilpailun ainoa ohilaukaus tuli toiselta makuupaikalta.
”Ammuntaan olin tosi tyytyväinen, se oli hyvä suoritus kovassa paikassa. Pystyin hyvin keskittymään siihen itse tekemiseen, enkä ruvennut haahuilemaan mitään siellä ampumapaikalla. Hyvä veto”, Mäkäräinen sanoi.
Mäkäräinen uskoi voittoon vasta viimeisen ampumapaikan jälkeen hiihtämään lähtiessään.
”Ei sitä ennen vielä paljon pysty juhlimaan. Viimeiseen pystyammuntaan tullessa toivoin, että ei lähdettäisi Magdalenan kanssa yhtä aikaa viimeiselle ringille, hiihtoni oli aika väsynyttä siinä jo aiemmin. Oli ihan hyvä, että sai vähän rennommin mennä sen viimeisen kierroksen. Täytyi kuitenkin ottaa tarkasti kaikki mutkat ja muut ettei ala liikaa ilakoimaan. Sellaista rentoa, mukavaa hiihtoa oli. Hauskahan siellä oli mennä, kun porukkaa oli taas hyvin ladun varressa kannustamassa”, Mäkäräinen sanoi.
Mari Laukkanen ampui 8 ohilaukausta ja päätyi 48:nneksi. Mäkäräinen on viikon vielä kotona, jonka jälkeen hän jatkaa Pohjois-Italiaan (Ridnaun) sunnuntaiksi viikoksi leirille. Parin tunnin automatkan päässä sijaitseva paikka on 1300 metrissä.
”Olisin halunnut valmistautua matalalla, mutta ei oikein ole sellaisia paikkoja”, Mäkäräinen kertoi.

Kauppinen miesten ainoa nolla-ampuja

kauppinennettiMiesten takaa-ajossa Jarkko Kauppinen oli kilpailun ainoa nolla-ampuja. Sen avulla Kauppinen nousi kilpailussa upeasti pikakisan 45. sijalta.
”On se hyvä olla jossakin tänä päivänä paras”, Kauppinen kuittasi kuultuaan olleensa ainoa ohilaukauksitta selvinnyt.
”Harmi, että eilinen kisa ei ihan vielä natsannut kohdilleen, olisi voinut tänään tällä ammunnalla olla parempiakin sijoituksia tulossa. Ei ihan 20 sakkiin, mutta kuitenkin sivuan uran parasta sijaa, ja takaa-ajossa tämä on paras sija koskaan, kyllähän se mieltä lämmittää. Tänä talvena olisi ollut aihetta jo aiemminkin tällaisiin sijoituksiin kenellä tahansa meistä miehistä”, Kauppinen sanoi.
Muista suomalaismiehistä myös Timo Antila paranteli sijoitustaan ja nousi maailmancupin pisteille 39:ntenä neljästä ohilaukauksesta huolimatta. Kilpailuun suomalaismiehistä parhaista asemista 39:ntenä päässyt Ahti Toivanen sen sijaan putosi seitsemän ohilaukauksen rasittamana 48:nnekksi.