Ampumahiihtojoukkue valmiina MM-avaukseen

    admin   MC tiedotteet  

Suomen joukkue on valmiina Ruhpoldingin MM-kisoihin, jotka käynnistyvät torstaina sekaviestillä. Päävalmentaja Per-Ole Lindell pitää sijoja 6-12 Suomen nelikolle realistisena.
”Kuudetta sijaa lähdemme tavoittelemaan. Se on meille hyvä suoritus, ja ylittää normaalitasomme, joka on ollut 10-12:nnen sijan paikkeilla”, Lindell sanoo.
Sekaviestistä alkaa myös Kaisa Mäkäräisen MM-urakka. Mäkäräisellä on takanaan onnistunut viikon Ridnaun-leiri.
”Kontiolahden maailmancupin jälkeinen viikko oli sairastelun vuoksi huono, mutta leiri oli onnistunut. Päivä päivältä on mennyt eteenpäin, nyt ainakin näyttä hyvältä. Kaisa haluaa hiihtää sekaviestin testinä itselleen”, Lindell sanoo.

Joukkueen terveystilanne tällä hetkellä on hyvä ja valmistautuminen MM-kisoihin on onnistunut kokonaisuutena hyvin. Joukkueen kahdeksasta urheilijasta Mäkäräisen tavoin Italiassa leireilivät Ahti Toivanen ja Jarkko Kauppinen. Toivanen leireili 10 päivää, Kauppinen Mäkäräisen tavoin viikon.
”Viimeistelyleirillä mukana olivat Anatoli Hovantsev ja Jarmo Punkkinen. Anatoli on osallistunut ammuntavalmennukseen ja he täydentävät Mika Haapojan kanssa hyvin toinen toistaan”, Lindell kehuu tuttua ja kokenutta venäläisvalmentajaa.
Helmikuussa kolmesti 20 parhaan joukkoon maailmancupissa yltänyt Mari Laukkanen on viimeistellyt kotimaisemissaan Vuokatissa, jossa hän pääsi harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa.
”Mari halusi jäädä kotiin, hän oli aika väsynyt edellisen jakson jäljiltä”, Lindell sanoo. 
Huoltojoukoille Lindell ennakoi kovaa urakkaa, sillä Ruhpoldingissa sääennusteet lupaavat todella vaihtelevia kelejä.
”Lunta ladulla on tiiviisti yli metrin, olosuhteet tulevat olemaan hyvät. Torstaiksi on luvassa 8-13 astetta lämmintä, muuten yöllä pakkasia ja lumisadetta. Huolto on kovassa paineessa näissä olosuhteissa. Erinomaista on, että meillä on täällä maailmancupiin verrattuna yksi huoltomies enemmän, se auttaa jaksamaan”, Lindell sanoo Emppu Rätön johtamasta neljän hengen huoltoryhmästä.

MM-kilpailuiden kotisivut: http://www.ruhpolding2012.com/