Suomalaismiehet eivät selvinneet takaa-ajoon Ruhpoldingissa

    admin   MC tiedotteet  

Miesten takaa-ajo Ruhpoldingin MM-kilpailuissa käydään sunnuntaina ilman suomalaisia, sillä suomalaiskolmikko ei 60 parhaan joukkoon pikakilpailussa yltänyt. Kolmikon parhaana Jarkko Kauppinen oli kahdella ohilaukauksella 71:s, Timo Antila kolmella ohilaukauksella 82:s  ja kuusi ohilaukausta ampunut Ahti Toivanen 97:s. Kilpailun voitti Ranskan Martin Fourcade. 
Kauppinen oli alkuviikosta vatsavaivainen ja on sen jälkeen yrittänyt pari päivää tankata energiaa.
”Hengissä ollaan, kierrettiin latu. Kuin olisin ollut harjoituslenkillä. Ensimmäinen kierros oli vielä ihan ok, mutta sen verran sairaus näköjään vei mehuja miehestä, että oli kyllä niin tyhjät jalat”, Kauppinen harmitteli hiihtoaan. 
Antila lopetteli lääkekuurin alkuviikosta, ja koki sairastelun vielä painavan. 
”Raskas kisa kokonaisuudessaan. Tämä mössö ei parhaalla mahdollisella tavalla sovi minulle, ja kun on vielä pikkuisen vajaakuntoinen, joten tiukille otti hiihdon kanssa. Toki olisin parempaa ammuntaa odottanut. Verryttelyssä kyllä katselin, että aika paljon porukka ampuu kauttaaltaan sakkoja ja ajattelin, että mistähän se johtuu. Ehkä tuuli oli sitten makuulla vähän muuttunut. Pysty oli tänään ihan normaalisuoritus”, Antila tiivisti. 
Ahti Toivasen kilpailu meni pieleen jo ensimmäisellä ampumapaikalla, jossa hän ampui neljä ohilaukausta.”Kisa oli käyty sen jälkeen. Neljä sakkoa, niin siinä on kyllä ulkona sen jälkeen. Jospa tämän reissun sakot olisivat nyt siinä”, Toivanen puuskahti.