Jarkko Kauppinen 42:s MM-kisojen 20 kilometrillä

    admin   MC tiedotteet  

Jarkko Kauppinen onnistui suomalaisnelikosta parhaiten 20 kilometrillä ampumahiihdon MM-kilpailuissa Ruhpoldingissa. Kauppinen selvisi kilpailusta kahdella ohilaukauksella ja putosi vain täpärästi maailmancupin pisteiltä sijoittuen 42:nneksi. Kauppinen hävisi kilpailun voittaneelle Slovenian Jakov Fakille 3.53,7.
”Parempaa oli kuin pikakisassa, mutta kun en pisteille päässyt, ei voi olla tyytyväinen. Kaksi sakkoa ei ole paha, mutta hyvään suoritukseen olisi vaadittu nollat. Viimeisestä pystystä ei kyllä kaukana ollut. Hiihdollisesti ei ollut normaalia, fyysinen puoli ei ole vielä palautunut sairastelusta. Seuraavaksi haetaan viestistä kauden parasta viestiä”, Kaupinen sanoi.
Timo Antilaa ja Ahti Toivasta rasitti kumpaakin peräti kuusi sakkominuuttia, mikä pudotti kaksikon sijoituksia. Antila oli lopulta 80:s, Toivanen 89:s.
 ”Tänään oli ihan eri mies ladulla, se oli positiivista. Ammunta ei vaan onnistunut sillä lailla kuin hiihto”, Antila sanoi.
Heidän väliinsä mahtui yhdellä ohilaukauksella selvinnyt Ville Simola, jonka hiihtovauhti ei kuitenkaan riittänyt 86:ttä sijaa korkeammalle.
”Ahti hiihti tänään pirteämmin. Ville selvisi yhdellä sakolla, ja se oli hyvä suoritus. Hyvää oli myös, että hän jaksoi sairastelun jälkeen hiihtää loppuun, ja pystyy nyt osallistumaan viestiin”, päävalmentaja Per-Ole Lindell sanoi ja harmitteli miesten kilpailun sujuneen suomalaisittain kokonaisuutena alakanttiin.
Keskiviikkona on ohjelmassa naisten 15 kilometrin kilpailu, jossa onnistumista tavoittelee muun muassa Kaisa Mäkäräinen.
”Kaisa on hyvin motivoituneena. Hän on aina sanonut, ettei normaalimatka ole hänen paras matka, mutta nyt Kaisa johtaa normaalimatkan cupia. Lisäksi tänne on tulossa kylmemmät kelit ja Kaisa viihtyy paremmin kovemmalla baanalla”, Lindell sanoi.