Mäkäräinen jäi viidellä ohilaukauksella 28:nneksi

    admin   MC tiedotteet  

Kaisa Mäkäräinen jäi MM-kilpailuiden 15 kilometrillä viidellä ohilaukauksella 28:nneksi Ruhpoldingissa. Joensuulaisen kilpailu mitalisijojen osalta meni pieleen jo ensimmäisessä ammunnassa, kun makuulta tuli kolme sakkominuuttia. Lopulta hän hävisi voiton vieneelle Norjan Tora Bergerille 5.08,4.
”Ammunnassa olosuhteet muuttuivat kohdistuksesta, Kaisan kolme sakkoa menivät ylhäältä ohi. Marilla taas ei ollut siinä ongelmia”, sanoi valmentaja Mika Haapoja ensimmäisen ammunnan osalta. 
Mari Laukkanen oli kuuden sakkominuutin rasittamana 60:s, ensimmäisissä MM-kilpailuissaan kilpaileva Eevamari Oksanen kolmella ohilaukauksella 70:s ja Sanna Markkanen seitsemällä ohilaukauksella 98:s.
”Hiihdossa Kaisa kärsi vähän lähtöpaikastaan kuuman ryhmän viimeisenä, mutta hiihto oli ihan ok. Marilla oli vähän energiavajausta, eikä hiihto ollut kovin hyvä. Eevamari teki hyvän suorituksen, Sanna oli pettynyt ammuntaansa”, päävalmentaja Per-Ole Lindell kiteytti suomalaisnelikon suorituksia. 
MM-kilpailuissa on torstaina välipäivä. Perjantaina vuorossa on miesten viesti ja lauantaina naisten viesti.