Suomen miesten viesti alakanttiin

    admin   MC tiedotteet  

Suomen miesten viesti Ruhpoldingin MM-kisoissa sujui ensimmäisen osuuden pystyammuntaan asti mallikkaasti, mutta lopulta joukkue otettiin kierroksella kiinni ja sijoitukseksi tuli 20:s. Viestin voitti Norja, jonka ankkuri Emil Hegle Svendsen ratkaisi voiton viimeisessä ammunnassa ehtien maaliin 29,7 sekuntia ennen Ranskan Martin Fourcadea. Pronssin vei Saksa.
Suomen nelikko Jarkko Kauppinen, Timo Antila, Ahti Toivanen ja Ville Simola ampui yhteensä 4 sakkoa 17 varapatruunan jälkeenkin. Ainoastaan Simola selvitti molemmat ammuntansa puhtaasti, mutta ei siis päässyt enää pystyammuntansa jälkeen hiihtämään maaliin. 
”Etukäteen sijat 15-20 olivat realistisia, joten tämä on vähän alakantissa. Kuitenkin olemme lähellä sitä, mitä maapisteissä olemme. Tänään Jarkko aloitti hyvin, mutta jäi toisessa ammunnassa (1 sakkokierros) vähän liikaa. Timo jäi sitten vielä lisää (1+1 sakkoa), emmekä siitä enää pystyneet parantamaan. Jarkon suoritus oli ihan OK, Timon hiihtovauhti oli myös ihan OK, vaikka hän itse sanoi, ettei parasta fiilistä ollut. Ahti teki perussuorituksen, pystyi parempaan kuin edellisessä kilpailusuorituksessa, mutta ei ollut hänen omaa parastaan. Ville teki hyvän ammunnan”, päävalmentaja Per-Ole Lindell tiivisti.
Lindell tietää nelikon pystyvän parempaan kuin mitä MM-areenalla nähtiin.”Alakanttiin on mennyt siihen nähden mitä Kontiolahden jälkeen odotettiin. Eniten on tapahtunut heikkenemistä ammunnassa, mutta käsi kädessähän hiihto ja ammunta usein kulkevat. Muutamia hyviä suorituksia löytyy, mutta pitää myöhemmin analysoida tarkemmin”, Lindell sanoi MM-yhteenvetona miesten osalta. 
Lauantaina Ruhpoldingissa hiihdetään naisten viesti, jossa Suomen joukkue on Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Eevamari Oksanen ja Sanna Markkanen.
”Viestistä odotan kovaa taistelua. Meidän urheilijamme ovat halukkaita näyttämään, että he osaavat tehdä hyvää tulosta. Tämän päivän harjoituksissakin näki, että he ovat sisukkaita näyttämään. Sijoituksellisesti 10-15:nnen väliin on normaali sijoitus, mutta kymmenen joukkoon pääsy on mahdollista huippuonnistumisella”, Lindell sanoi.